Sunday 21 February 2016

Webster's Pages Color Crush Personal Planner - Sky Blue

Привет!

Отдавна не сме си говорили за органайзъри и някак забравих да напиша обещаното на няколко човека ревю за Webster's Pages Color Crush Planner. Е, днес ме осени музата :)


Колекцията Color Crush включва различни красиви разцветки "папки" за органайзър, плюс също толкова красиви комплекти разделители и различни секции с листи за писане. Разновидностите се обогатяват с нови и нови непрекъснато - и откъм цвят, и откъм размер. За повече инфо за останалите видове, можете да скролнете до края на ревюто.




Аз лично притежавам нюанс Sky Blue от първите, пуснати на пазара - размерът се води Personal (мислете в посока най-разпространените Filofax-и).

Ще започна с това, че този органайзър съм отделила за неща, свързани с личния ми живот, блога и домакинството. Първите няколко секции още не съм ползвала, но те са за различни цели: Write It Down, Memory Keeping, Lists to Love, Staying Inspired. Накрая е Calendar: секциите с месечен и седмичен календар, в които аз планирам :)





Няма как да не забележите още на пръв поглед красивите картонени разделители за всяка секция - те са различни за всеки различен вид Color Crush Planner. Листите вътре са еднакви, с красив дизайн и чудесно качество (издържат на всякакви безобразия с цветни химикали и тикса). В началото на всеки органайзер има лист vellum с цитат, изписан със златно, което е много приятен щрих. В началото и в края има и по един лист от твърд найлон, които предпазват, а вътре има и два листа от същия материал, на които пише Dashboard - можете да си залепите лепящи листчета на тях, например. Накрая има и прозрачен найлонов плик, в който да съхранявате хвърчащи листчета. Да не говорим, че получавате и красив кожен аксесоар, който да си закачите на ринговете :)



Самата "папка" на органайзъра е от изкуствена кожа и се закопчава с копченце. Ринговете са сравнително големи, но както доста хора се оплакват - някои са малко раздалечени и не пасват перфектно. За мен лично не е голяма драма, де. Отпред на органайзъра има няколко джобчета, в които да сложите красиви и полезни нещица за всекидневните ви занимания (или просто за вдъхновение), както и по-голям джоб за лепенки и листи :) По-новите видове Color Crush имат малко по-различна структура и са още по-удобни, имайте го предвид. Отзад пък има отново голям джоб и малко тефтерче за бележки.

Какво ми харесва?
На фона на останалите марки, които предлагат органайзери (например Kikki K или Filofax), Color Crush е сравнително евтина серия. За мен лично Personal е най-удобният размер за лични цели, а качеството е напълно достатъчно да размотавате другарчето си и в дамска чанта. Листите и разделителите са наистина качествени, а рисунките са очарователни :)

Първият разделител, който си сътворих сама :)
Какво не ми харесва?
Джобчетата отпред не са ми особено удобни и са много дълбоки, но новите Color Crush така или иначе са с друг дизайн и просто в един момент ще тях. Ринговете не се напасват плътно. И май е това :)


Какво трябва да знаете за серията Color Crush?
- Предлага се в размери Personal (като моя), А5 (като голяма тетрадка) и Traveler's Notebook (корица за малки книжлета, които се продават отделно).
- Предлагат се органайзъри със или без "вътрешности". С листи и разделители се води Planner Kit, а без тях е Binder Only.
- Можете да си купите и само отделни части от вътрешностите, но не е на далавера със сигурност, тъй като разликата в цените със и без е много малка.
- Частта с календарните страници за месеци и седмици е с продължителност година и половина в повечето случаи, но задължително гледайте за това при всеки различен продавач.
- Цените варират, като аз лично чакам намаления в Blitsy. Цените в европейските онлайн магазини за съжаление са доста по-високи, така че Blitsy е една добра опция, но не винаги имат налични всички планъри.
- Сайтът на Webster's Pages е доста объркан, да си знаете - тук можете да започнете, а къде ще ви отведе навигацията е божа работа :)

Накратко - ако търсите цветен и забавен начин да организирате ежедневието си, потърсете Webster's Pages Color Crush Personal Planner. Ако искате обаче нещо с повече пространство, или изберете размер A5, или разгледайте като опция The Happy Planner :)

Ще се радвам да ми разкажете какво ползвате вие за организация!

7 comments:

  1. Страхотен е! <3 Обожавам такива постове, да пускаш по-често! :)

    ReplyDelete
  2. Много вдъхновяващи и красиви са ми тези планери. Страшно полезен пост и винаги е поучително да разбереш другите как си организират нещата. За момента за планиране ползвам обикновен тефтер и календар, украсен със стикери и даже доскоро не знаех, че съществуват такива красоти. Тотално зарибена съм и ще търся откъде да поръчвам. Благодаря много за полезното ревю!

    www.smileystylelady.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм успяла да те вдъхновя :) Имаш много симпатичен блог, следвам те вече!

      Delete
  3. Много са красиви наистина. И все пак цената ми се струва една идея по-солена от това, което съм склонна да похарча.
    Твоят е прекрасен, планирай с вдъхновение :)

    www.yoannablog.wordpress.com

    ReplyDelete
  4. Прекрасен пост, планерите са наистина страшно красиви. И все пак - твърде скъпички според мен.. :)
    Успех с планирането, вдъхновение едва ли липсва с тази прелест :)

    www.yoannablog.wordpress.com/

    ReplyDelete
  5. Да, цените не са особено лицеприятни, но зарибиш ли се.. Ужас :D Има намаления понякога и тогава си заслужава, имайки предвид, че такива неща ти служат дълго време :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!