Thursday 4 February 2016

Alverde Mineral Face Primer

Още когато чух за Strobing (или "контуриране" с озаряващи продукти), знаех, че това ще е вълна, която ще яхна. Не харесвам прекаленото контуриране с бронзър, за мен това е тренд също толкова безумен, колкото кафяво червило с черен контур от 90-те. Бялата ми кожа чак в последните години реши да се разбира малко или много с бронзъра като цяло, пък камо ли да се цапоти до неузнаваемост с него... За сметка на това, всичко, което придава блясък без да лъщи, ми харесва :)


Та, в какво се заключава стробинга (звучи ми яко на български и хич няма да си правя труда да го изписвам на латиница, простете)? Всички изпъкнали части на лицето: горната част на скулите към слепоочието, носа, брадичката, арката над устните, зоните над веждите, се покриват с фин воал озаряващ продукт. Въпрос на избор е дали хайлайтъра ви е течен, кремообразен или прахообразен. Аз лично харесвам и трите вида :) Ефектът е кожа, сякаш озарена от невидима светлина. Добре е да споменем, че основата трябва да е добра - като според мен плътен и супер матов фон-дьо-тен не си подхождат особено с тренда...



Пристъпвам към днешния продукт с уговорката, че това се води основа за грим, но за мен си е лек хайлайтър и затова дългото встъпление :)  Alverde Mineral Face Primer се предлага в нюанс Shimmering Rose и доста интересна опаковка. Отваряте капачето и под него ви очаква още едно, прозрачно. Под прозрачното капаче има решетка. Развъртате основата на опаковката и през решетката се подава продуктът!



Той е с флуидна, много лека и мноооооого приятно ухаеща формула. Толкова приятно, че ми се иска всичко да ми мирише така - на рози и нещо сладко. Абсолютна любов. Въпросната формула по всяка вероятност е богата на разни полезни неща (Alverde все пак е натурална козметика), но в случая честно казано изобщо не ми пука за съставките. Не ме бийте :D

Нанасянето извършвам с пръсти, като наблягам именно на посочените по-горе зони и най-вече на скулите. Във флуида има много нежни частички, които на слънце са просто разкошни - не са натрапчиви, не са и брокатени, перфектният размер за перфектния според мен хайлайтър. За нюанс е трудно да говорим, но "светлината" на този хайлайтър розовее.

Единствен минус на продукта е липсата на дълготрайност върху моята кожа. Осъзнавам, че някой със суха кожа едва ли ще има този проблем, но при мен омазняването разказва играта на хайлайтъра ва рамките на 3-4 часа. От тази гледна точка май за мен най-добрият вариант си остава прахообразната формула, но пък харесвам и този вид, тюх...

Определено това е интересен за проба продукт, който ще ползвам с удоволствие. Малко ме изненадва всеки път решението за опаковка, но може би е имало причина да не ползват стандартна тубичка или флакон :)

Сега съм хвърлила око на няколко озаряващи палитри,  но да видим до коя ще се добера първо. Препоръки?

8 comments:

  1. Привет! Толкова забавно поднесена информация за стробинга не бях чувала до сега :) Този продукт изглежда интересен. Дано да има тестер, за да го пробвам на ръката.Аз ползвам за хайлайт някои от единичните сенки на Essence, но нямам течен дрогериен вариант за тази цел. Въодушевих се от Вашия пост. Благодаря!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Привет! Доколкото си спомням тестер имаше, но всички опаковки почти бяха и отворени и някой си беше мазал от тях... Така че, ако решите да си го вземете, прегледайте добре опаковката дали не е отваряна :)

      Delete
  2. Това доста пъти съм го правила, когато нямам време за пълен грим или контур :) много е приятно за дневен грим, докато пълната програма-контур и хайлайт е подходяща за официални места и за вечерен грим. Така или иначе, българките сме винаги прелестни <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, абсолютно съгласна за последното!

      Delete
  3. На каква цена е :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Беше някъде около 10-11лв :)

      Delete
  4. Ох и аз го гледах онлайн и ми привлече много вниманието.Ще се купува като намеря от къде и как :) Чудесно ревю,благодаря!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ти е било полезно! :)

      Delete

Thank you for your comment!