Saturday 27 February 2016

1 Life, 2 Planners

Доста от вас ме попитаха как си планирам ежедневието :) Допреди половин година щях да кажа, че то само се планира, но сега си имам двама помощника, които отменят и без това изтормозените ми мозъчни клетки. Те се казват Color Crush Planner и The Happy Planner, и днес ще ви покажа как ги ползвам.


Започвам с Color Crush Personal Planner, който наистина ми е личен. В него записвам домашни задължения, сметки, задачки за блога и празници. Планирам седмица за седмица, като понякога избързвам с една, просто защото имам някаква идея за украсяване, която не искам да избяга. Първо измислям темата на седмичния layout, след което започвам лепенето :) Накрая с помощта на специално шаблонче си правя отметки за задачките и ги записвам. Някои прехвърлям от предната седмица, някои са си само за конкретната... И не спя, ако в неделя не съм ги tick-нала всичките! Обикновено за неделя оставям украсяването за следващата седмица, както и за разни по-креативни задачки. Спокойствието си казва думата :)




За работа пък ползвам The Happy Planner Той е доста по-голям и отнема малко повече време за декорация, но в него има доста повече място за задачки. И тук действам по същата схема, като гледам да съм поне една седмица напред, за да мога да вписвам навреме належащите неща, без да се притеснявам, че следващата седмица не е украсена. Не че светът ще свърши, просто така ми е по-приятно. В този органайзер залагам доста на мотивационните мисли и картички, тъй като е хубаво нещо да ти напомня за щастието някъде там по време на работния процес... :)





Ако се чудите за шаблончето за отметки - ето видео, в което показват как се прави. Супер лесно е!

Да си кажа правичката, мислех, че два органайзъра ще са ми в повече. Но осъзнавам, че те ми спестяват сума главоболия, а разделението личен/работен помага за по-лесното разграничаване на двете неща и по-лесно фокусиране :) И в двата планъра ползвам почти изцяло само седмичните графи, тъй като месечните не са ми достатъчни и няма смисъл на две места да пиша едно и също.

Тиксото е неизбежна част от украсяването
Освен всякакъв вид украса, лепящите листчета са чудесен начин лесно и красиво да местите задачки от един ден за друг. Не че е препоръчително, но понякога се налага :)

Вие как подхождате към организирането на ежедневието си - споделете в коментар! А ако ви се иска да добавите някоя от тези красоти в живота си, проверете дали няма намаление в Blitsy!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!