Tuesday 9 February 2016

Avon Perfectly Matte Lipstick

Матовите червила са нещо хем прекрасно, хем и малко трудно за нацелване като текстура. Има матови червила, които се справят перфектно с финиша, но са толкова сухи, че на петата минута започваш да съжаляваш, че си ги сложил. Има и такива, които са супер комфортни за носене, но някак не са съвсем матови... С огромна радост искам да доложа пред взводния командир, че Avon Perfectly Matte Lipstick си върши перфектно работата и на двата фронта, така че врагът няма шанс!


Perfectly Matte Lipstick е най-новото попълнение в червиленото портфолио на Avon. Съчетава стандартната черна гилза на марката (но матова), с абсолютно прекрасна текстура, лек плодов аромат и завидна пигментация.


Проблемът при повечето матови червила е, че в момента на нанасяне може и да се усещат меко и приятно, но с времето попиват в устните и сякаш изпиват всяка капчица влага от тях, оставяйки ги сухи, напукани и с не особено приятни на вид люспички (в комбинация с цвета от червилото... not cool). При Avon Perfectly Matte Lipstick супер мекото усещане от нанасянето остава, докато не изядете червилото. Буквално забравяте, че имате нещо на устните си :)


Цветът, който получих за тест, е Splendidly Fuchsia - наситено матово ярко розово, което за мен е доста дързък избор. Не че ме е страх от такива нюанси, но някак напоследък не намирам с какво да ги комбинирам в облеклото си. За сметка на това, обожавам розовото в комбинация с плътна очна линия, сини или жълти сенки... Много Гуен Стефани от стария ѝ период :)

Разбира се, както при повечето матови червила (да не кажа всички), добре ексфолираните устни са задължително условие за перфектен финиш. Иначе рискувате всяка люспичка и неравност да си личи.


Пробвали ли сте серията? И като цяло - матов, сатенен или бляскав финиш предпочитате при червилата?

* Продуктът ми е изпратен за употреба от PR.

2 comments:

  1. Много ярко и пролетно :) Не е моят цвят, но много ми харесва върху устните на другиго.

    ReplyDelete
  2. Обожавам матови червила, а Splendidly Fuchsia изглежда прекрасно!! Влиза в листа с желания :D

    ReplyDelete

Thank you for your comment!