Thursday 25 February 2016

Meet Aura: Glorious Cheeks Blush & Shine Killer Powder

Привет!

Преди няколко месеца на родната сцена се е появила една марка сръбска козметика, която крие доста приятни изненади. Казва се Aura и днес ще си поговорим за продуктите им за лице!


На първо място, това е първата сръбска марка козметика, на която попадам. По принцип не свързвам балканските страни с производството на декоративна козметика, но се надявам да изскачат повее такива приятни зайчета за в бъдеще :)



Започвам с ружа Aura Glorious Cheeks в нюанс Vintage Peach. Сладко прасковено с леки блестящи частички, които придават озарен вид на скулите. Формулата е фино смляна, но не прекалено мека - така че няма риск от прекаляване, освен ако наистина не искате да прекалите. Нюансът е прекрасен за всекидневно ползване - подчертава контурите, освежава и стопля тена едновременно. Предлагат се 11 тона, сред които със сигурност ще откриете своя :) Споменах ли, че издръжливостта също е от силните страни на ружа?


Следващият продукт е пудрата Aura Shine Killer. Това, дами и господа, е чист силициев двуокис. Silica. Има доста горещ дебат за употребата на този минерал в козметиката, за който предполагам поне сте подочули нещо. От една страна са хората, които твърдят, че Makeup Forever HD Powder (също чист силициев двуокис) е минала 200 000 проучвания, а останалите марки, ползващи тази съставка, не са (а я ползват само защото е евтина). Аз пък вярвам, че ако някой може да мине метър и да продава нещо, струващо 1$, за 35$, то той ще си пази името и ще направи всичко възможно да се разграничи от онези, които го продават за 5$. Независимо от цената на истината... Така че, според мен, Shine Killer си е чист двойник на HD Powder и това е :)



Силициевият двуокис е една от съставките за най-сериозна борба срещу омазняването. Хубавото при него е, че частичките са сферични и поемат себума като гъбки, без да се разкашкват като частичките на талка, например. Пудрата представлява изключително фин бял прашец, който не ми е особено приятен на допир. Да не говорим, че при затваряне на кутийката, капачето буквално проскърцва заради останалия по него прашец (душата ми страда от този звук!). Тук е може би моментът да спомена и че пудрата хвърчи навсякъде и би била трудна за разнасяне.

That being said, всъщност пудрата си върши доста добре работата. Не оставя бял отенък по лицето, матира естествено и за по-дълго време от средностатистическата пудра на пазара. Непретенциозен продукт, който си върши работата. Толкоз простичко :)

Накрая оставих четката за пудра, която обаче не ме грабна с нищо. Нито с форма, нито с вид косъмчета, нито с функционалност. Обичам мекички, обгръщащи лицето четки за пудра, а тази е далеч от това определение, за съжаление...

И така, с изключение на четката, първите ми впечатления от Aura са доста добри. Продуктите им не блестят с джиджани опаковки или софистицирани описания, но се държат добре на лицето ми :) Съвсем скоро очаквайте и втора част на нашето запознанство, която е отредена на красотите за устни! А дотогава се надявам да ми споделите дали сте пробвали нещо на марката, разбира се.

* Продуктите са ми изпратени за проба от PR.

2 comments:

  1. Очаквам с нетърпение частта за устните, защото съм хвърлила око на няколко техни продукта и ми е любопитно дали си заслужават.
    Поздрави и хубав петък
    http://letinyuniverse.blogspot.bg/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съвсем скоро! Поздрави и от мен :)

      Delete

Thank you for your comment!