Thursday 11 February 2016

A Quick Post: L'Occitane x Pierre Herme

Оливие Босан, създателят на L'Occitane, кани своя приятел Пиер Ерме, майстор-сладкар, да си сътрудничат над колекция аромати. Резултатът? Потресаващо добър, разбира се!


Неведнъж съм споделяла любовта си към кремовете за ръце на тази провансалска марка, съчетаваща в себе си нещо романтично южнофренско с натурални съставки и аромати, които те карат да подрипваш от щастие по улиците. Нямат слабо, с две думи :) Тази сладка тубичка се появи в живота ми, благодарение на Funny Bunny - най-сладките коледни подаръци са изненадващите ^^

Колекцията на сладкаря Пиер Ерме включва три аромата - жасмин с нероли и безсмъртниче, грейпфрут и рубарб (дори не знам какво е това), и мед и мандарина. Кремът в това ревю е с аромат на мед и мандарина, и то какъв!

Очевидно модата на супер сладникавите изкуствени аромати преминава и навлизаме в ерата на естествено "звучащи" такива. Напоследък не една и две марки минаха на тази вълна, но L'Occitane отдавна се подвизават на този фронт. Какво значи това? Значи, че медът е лека нотка, а мандарините ухаят притъпено тръпчиво. Майстор-сладкарят определено е успял да затвори част от живината на оранжевите плодчета, да я омекоти умело с меда и да добави лека нотка на бадем. Провансалска красота :) А действието на самия крем... Познатата абсолютна мекота на кремовете L'Occitane.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!