Monday 22 February 2016

Balea Soft&Clear Reinigung Peeling Maske

Когато прекараш 10 минути пред стелажа с пилинги и маски в чудене какво точно не си пробвала, а би искала... Накрая действаш импулсивно и взимаш каквото ти се стори най-разумно. Е, приказката в 99% от случаите не свършва така, но този път - след чудене между Garnier, Nivea, Alverde и прочие марки в dm, взех най-евтиното с надеждата да е достатъчно качествено. Не мога да кажа, че останах разочарована :)


Balea Soft&Clear Reinigung Peeling Maske е продукт със салицилова киселина за мазна кожа, тип три в едно: почистващ крем, ексфолиант и маска. Познатата стратегия, която не една и две марки предлагат, и която всеки път ме учудва с безсмислието си. Ама повече в едно да е :D Какво имам предвид? Да се убия не мога да използвам продукта само като почистващ гел или само като маска, например. Ползвам го като а) почистващ крем + ексфолиант или б) маска + почистващ крем + ексфолиант. Точка.

Започнах с лошия тон, но той е провокиран от поредната безумица в маркетинг отделите, а не от самия продукт. Той ми харесва :) Гъстата светлосиня паста с лек чистофайнишки аромат излиза малко трудно от тубата, но се разнася и отмива сравнително лесно. Ексфолиращите частички не са много, малки са и са някъде в златната среда откъм твърдост. Което автоматично го превръща в продукт и за всекидневна употреба, ако желаете. Почистващите способности не съм тествала с грим, тъй като ползвам продукта сутрин, но и не бих тръгнала да си махам грима с ексфолиант...


Аз лично комбинирам действието по следния начин: нанасям под душа, масажирам леко и после оставям за 3-4 минути. Така се възползвам максимално - хем почиства, хем ексфолира, хем и маска. Ефектът не е wow, но за ежедневна поддръжка на комбинираната си кожа не бих сменила скоро тази паста с нещо друго. Просто цената е божествена (около 4лв беше), а когато искам нещо по-така, ползвам ензимния пилинг. Win-win според мен, а вие какво ще кажете? :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!