Monday 4 January 2016

The Sally Hansen Experience

Привет!

Преди няколко месеца мернах стелаж на Sally Hansen в dm, но нямах време да разгледам; просто отбелязах наличието им в страната с идеята за бъдещи похождения. Няколко дни по-късно на прага ми се появи пакетче с няколко продукта на марката и се замислих дали ако всеки път си пожелавам така нещо в dm - няма да го получавам... Шегата настрана, днес ще ви представя въпросните нещица, които определено заслужават внимание :)


Започвам с основата - пилата за нокти, която ми промени мнението за картонените пили. Откакто се помня ползвам метална, въпреки отрицанието на доста хора от тях. Пробвала съм и стъклени, а картонените ми бяха най-противни. Може би защото не бях попадала на качествена такава. Пилата на Sally Hansen, която виждате, е перфектното средство за подкъсяване и оформяне на ноктите с минимум усилие. Справя се някак нереално лесно, даже понякога прекалявам без да искам с пиленето :) Не знам дали имат някаква степен на твърдост, защото изхвърлих найлоновата опаковка, но бих казала, че това е супер фина пила със средна степен на абразивност. Естествено, за ъгълчетата си ползвам любимата метална, но за всичко останало вече разчитам на тази :)


Следва маслото за кожички, което буквално ги преобразява за секунди. Sally Hansen Cuticle Rehab е комбинация от масла, която изглажда, подхранва и заздравява - перфектният продукт, ако страдате от сухи и стърчащи навсякъде кожички. Аз от години се боря с този проблем не особено упорито и следователно не особено успешно... В крайна сметка, малката зелена тубичка с четка се оказа перфектното решение за мен. Има дни, в които си поглеждам ноктите и сухите кожички около тях не ме тревожат. Има дни, в които ме побъркват - и точно тогава посягам към Cuticle Rehab. Лесна за употреба опаковка + приятен аромат на дъвка + не много тежка (но не и лека) гелообразна текстура + мигновен видим ефект = love it! Попиването не е драма като при други масла, които съм пробвала и след няколко минути все едно не сте нанесли нищо, просто имате напълно укротени кожички за целия ден, дори и след измиване на ръцете - все едно след маникюр. Ако се ползва всеки ден, сигурно ще има и дълготраен ефект, но както казах на мен не ми е до това в 90% от дните...


Стигам до системата за гел лак без печене Sally Hansen Miracle Gel. Подходих доста скептично, тъй като никоя система за гел в домашни условия не се увенчава с пълен успех при мен. Оказа се обаче, че дори и не напълно успешно, (come on, 14 дни?!) дуото на Sally Hansen се справи по-добре в сравнение с други подобни продукти. 


Първо - имаме само две стъпки: цветен лак и топ лак, който "запечатва" с помощта на естествена светлина (whatever that means). Неприятният момент с нюанса, който пробвах - Birthday Suit, беше необходимостта от три пласта, за да постигна равномерно покритие. Не мога да доложа дали и при останалите нюанси е така и ще се наложи да пробвам :) Хубавото е, че и лакът, и топ лакът съхнат доста бързо, а и плоската четка е супер удобна. Финишът е гладък и полиран, не агресивно лъскав като при OPI, но наистина приятен и красив. Издръжливост? Стигнах до пет дни, след което ръбчетата започват да се захабяват! Май никой друг лак без печене не е успявал да направи това, за което поклон пред разработчиците на Sally Hansen Miracle Gel.

Пробвах топ лака и с лак на друга марка, но за съжаление ефектът не беше толкова дълготраен. Предполагам, скоро ще се взимат и още нюанси от серията, неизбежно е...


Продуктът, за който имам най-малко наблюдения, е Sally Hansen Hard As Nails, култовият първи продукт на марката. Поради здравословни проблеми в началото на декември приключих няколкомесечен курс с Геритамин, от който се облажиха и ноктите, и косата ми. Така че не мога да кажа дали този заздравител е наистина толкова добър - просто ноктите ми за щастие в момента са наистина здрави. Наблюденията ми се простират върху леката и лесно изсъхваща формула, която е и чудесна база за лак. Трябва да споделя и факта, че съм влюбена в шишенцето :)

С това приключвам едно доста дълго ревю, надявам се да е било полезно - и не забравяйте да споделите мнението си за Sally Hansen в коментарите :)

* Продуктите са ми предоставени за проба от PR.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!