Tuesday 19 January 2016

Laneige Moisture Trial Kit

Привет!

Преди не знам вече колко време поръчах един сет с доста солидни "мостри" на корейската марка Laneige. Оказа се, че с тях направо изкарах над седмица, а и остана още от два от продуктите - предостатъчно за първи впечатления :)


Всички продукти в кутийката са насочени към грижа за дехидратираната или суха кожа. За да схванете защо има толкова шишенца само за стъпката "грижа" (изключваме почистване, третиране, маски...), трябва да сте поне малко наясно с прословутата корейска схема за грижа за кожата - аз лично никога не бих се отплеснала с десетте ѝ стъпки, но по-задълбочената грижа се отрази доста добре на кожата ми. 

Laneige Moisture Trial Kit се състои от 4 продукта, нанасящи се в съответната поредност:


1. Power Essential Skin Refiner - нещо като тоник и прочистващ порите серум в едно по нашите стандарти. Действа за почистване на кожата в дълбочина и премахване на натрупванията от кератин. Нанася се с памучно тампонче след измиване. Формулата е течна, но леко гелообразна (трудно е за описване) и попива моментално в кожата.

2. Balancing Emulsion е продукт, който създава защитна бариера срещу пресушаване с помощта на пчелно млечице и масло от жожоба. Като формула е доста безинтересен, тъй като наподобява лек крем. Също попива доста лесно, оставяйки комфортно усещане.

3. Water Bank Essence-Ex е звездата на серията Water Bank - съдържа странни комплекси за генно модифициране, пардон, активиране на гените за производство на влага. Корейска му работа. Както и да е, леката флуидна текстура попива бързо и освежава приятно кожата. Не ми е пораснала трета буза.

4. Water Bank Gel Cream-EX е финалният продукт, който действа успокояващо и изглаждащо, като в същото време поддържа нивата на влага с помощта на екстракти от киноа и полизахариди от зимен кипарис. Има сравнително плътна за гел формула, която се разнася лесно и охлажда леко.


Човек ще си каже, че след толкова много козметика би трябвало да си чувствам кожата затлачена и претоварена, но изобщо няма такова нещо. Напротив - финишът е полуматов, свеж, избистрен тен. Откъм омазняване няма забележими изменения, а откъм хидратация нещата са на 100% по-добре. В студеното време кожата ми имаше нужда от точно това :) 

Като алтернатива пробвах и да ползвам различни комбинации (1+2+3 или 1+3+4, като ефектът не се променя значително, всъщност. Но доверявайки се на корейците, последователността има огромно значение и затова предпочетох да си карам по тяхната схема :) 

Дали бих се впуснала в покупка на пълните размери? Със сигурност. Тази зима вече е късно (ще ги чакам поне месец и нещо), а и имам с какво да довърша студовете, но догодина ще ги имам като солидна опция. Повечето корейски марки имат подобни "водни" серии, така че може и нещо друго да пробвам... Зависи от настроението ми :)

Какво мислите?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!