Friday 15 January 2016

The Sample Size Experience - Vol. 6

Отдавна не съм писала в тази категория, но последните няколко месеца в буркана с мострите се понасъбраха интересни тубички и пликчета :) Напомням, че идеята на поредицата The Sample Size Experience е да даде първоначално мнение, базирано на една употреба/мостра на съответния продукт - и дали след тази една употреба съм все още любопитна да продължа с пробата!


Започвам с Delarom и четири техни продукта. Почистващият гел за лице е добро попадение, като още с първия тест го измъчих с по-сериозен грим. Справи се на около 90%, и то без да раздразни кожата ми или да я изсуши прекомерно. Не подразни и очите ми, а лекият и ненатрапчив аромат е приятно допълнение. В гела има ексфолиращи частици, но те са неадекватно малко и изобщо не ги броя. Разпенването е средно - не мога да се оплача. В общи линии, добър продукт, който си заслужава да се тества поне, но не знам дали бих се засилила пълен размер.

Delarom Brightness Booster Mask беше леко разочарование за мен. Съставът прелива от билкови и прочие съставки, лекият аромат на глина и лавандула действа много успокояващо, супер фината кремообразна текстура е наистина приятна... но уау ефект не видях. Или поне не повече ефект от коя да е глинена маска. Което автоматично ме отказва дори да обмисля пълноразмерен продукт, имайки предвид цената му.

За сметка на това Delarom Pro-cellular Cream (про-клетъчен крем?!) доста ми напомни като текстура на любимците ми REN - мека, нежна, бързо попиваща формула, която успокоява и матира кожата. С много приятен аромат. Като цяло, май този продукт ме заинтригува...


Другият крем, който пробвах - Delarom Hydrating Purifying Fluid, се оказа доста по-лек от очакванията ми и през целия ден имах неприятно чувство за опъване. Или поне докато кожата ми не изригна със себум, за да компенсира сухотата. Така и не изразходих сашето с втора употреба.

Следващи по ред са два продукта на La Roche-Posay

Effaclar Duo е активният крем от серията за мазна и акнеична кожа на марката, който се оказа доста пресушаващ за мен. Отново проблемът, който описах в горния параграф, за съжаление. Но няма какво да се учудвам, тъй като кожата ми в момента е по-скоро пресушена, отколкото страдаща от пъпки :) Hydraphase Intense Legere е лек флуид, който пробвах през последния си уикенд извън града - оказа се лежерно и приятно удоволствие, което бих повторила. Нивото на хидратация ми дойде перфектно за момента! 


SVR Xerial 10 е лосион за тяло със силно подхранващи свойства. За съжаление, доста трудната за разнасяне текстура не ми допадна и не мисля, че бих купила пълен размер. Иначе подхранващите свойства са наистина на ниво и кожата се чувства напълно комфортно.

За десерт са сладките малки тубички Swiss Line - непозната за мен марка, която е в по-високия ценови клас. Зад всички продукти стоят доста сериозни формули с иновативни съставки, които максимално ефективно да се грижат за проблемите на кожата.

Зелената серия Ageless Purity ми беше представена с маската Purifying Enzymatic Mask и серума 24H Total Pure Serum. Честно казано, и двата продукта може и да са уникални като ефект в дългосрочен план - но от употребата на една тубичка не може да се добие никаква представа за качествата, които евентуално биха оправдали цената. Серумът е лек и попива бързо, но не видях по-сериозно матиране в рамките на деня. Маската не ми подейства като другите ензимни маски, които съм пробвала - т.е. не ми щипеше. Ефектът на свити пори и избистрен тен пък беше само за час-два...


Серията Cell Shock беше представена от Total-Resurface Cream и Total-Lift Light Cream. Нощният крем доведе до ужасно омазняване - на сутринта бях буквално втрещена от количеството себум, което бях отделила. За сметка на това, дневният крем е приятен, лек и нежен към кожата. Не контролира омазняването колкото ми се иска, но това не е и главната му цел, все пак.

Ще се радвам да споделите какви са вашите впечатления и интересни попадения от мостри напоследък!

4 comments:

  1. Страхотна публикация! Харесва ми идеята за откриване на нови продукти чрез пробички! Аз съм на такава "диета" през целия Януари, тъй като си възложих задачата да изхабя всички пробички,които насъбрах през 2015! Трудна задача, но досега имах няколко страхотни попадения!

    Ще се радвам да продължaаваш д подобни публикации!

    www.lillagreen.at

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, щом насъбера пак материал - със сигурност ще има нова публикация :) И аз много обичам да откривателствам така!

      Delete
  2. Страхотна публикация, Ели!

    През последния месец и нещо и аз се опитвам да изразходвам всички тестери, които съм насъбрала и всъщност се оказа много по-лесно, отколкото предполагах. Много ми е трудно да си правя заключения от малки сашета обаче :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Заключение наистина е силна дума, когато става дума за мостри. По-скоро от тях се осланяш на усещане и желание за по-продължителна употреба :) Ще се радвам и ти да споделиш за подобни мострени преживявания! :)

      Delete

Thank you for your comment!