Thursday 7 January 2016

La Roche-Posay Toleriane Ultra Contour Yeux

Грижата за очите стана неизменна част от ритуала ми сутрин и вечер. Именно по околоочния контур вече се забелязват най-осезаемо първите признаци на дългия процес, който превръща всички ни в съсухрени старци :) Обаче не заради вече видимите бръчици се грижа за фината кожа около очите си, а за да я предпазя от студа, климатиците, непрекъснатото напрежение от присвиването на очите... Все неща, които се отразяват зле в дългосрочен, но и краткосрочен план, тъй като предизвикват дразнене и смъдене в края на деня...


Днес ще ви представя новия си любимец в тази категория. La Roche-Posay Toleriane Ultra Contour Yeux е хидратираща и успокояваща грижа, която се бори с признаците на дразнене при чувствителните очи - подпухване, парене, дискомфорт, сухота, сърбеж. Формулата е без аромат и е предпазена от външни замърсявания при употреба, благодарение на специалния херметически затворен флакон.


Флуидната текстура се разнася и попива доста лесно, оставяйки моментално усещане за комфорт и хидратация. Перфектна основа е за грим, като не причинява събиране на коректора във фините линии. Вечер след работа обожавам усещането на кремчето около уморените си очи и тогава най-вече оценявам успокояващата формула. Имах един неприятен епизод преди няколко дни с раздразнение, причинено от плач (не питайте) - резултатът беше неприятно смъдене, лек сърбеж и подпухване, които не минаха и след като спрях да подсмърчам. Tolerian Ultra се справи успешно със ситуацията, като буквално минута след намазването смъденето и сърбежа отшумяха. За подпухването... Ами, не очаквам чудеса, когато става дума за физиология :)


Трябва да отбележа странното нежелание на опаковката да ми съдейства в началото - помпичката "плюеше" продукт на неравномерни интервали. След десетина натискания се оказа, че в твърдата външна част на опаковката има вътрешна опаковка от нещо като найлон, която се сви едва забележимо, отделяйки се от пластмасовата част. Предполагам, във вътрешната опаковка е имало въздух и докато той не излезе, вакуумът на помпичката не работеше като хората. Това обаче вече не  проблем - споменавам, за да не се чудите, ако и при вас се случи.

Накратко - La Roche-Posay Toleriane Ultra Contour Yeux е чудесен продукт против пресушаване, дразнене, сърбеж, умора... You name it. Срещу торбички и тъмни кръгове вече почти не очаквам ефект от козметика, затова не бих коментирала дали действа в тази насока. За мен лично всичко в това сладко кремче е повече от чудесно!

Споделете ми кой е вашият любим продукт за очи!


* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

4 comments:

  1. Аз все още съм в търсене на най-добрия околоочен крем/гел. В момента ползвам на Himalaya - so, so. Следващият, с който съм се снабдила, е на Ziaja с козе мляко. Имам големи очаквания за него, да видим. Този на LA ROCHE-POSAY звучи добре, може по-следващият да е той :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. В зависимост от това, за което ти трябва кремчето (против изсушаване, за освежаване, анти-ейдж), можеш да погледнеш и на Balea/Alverde асортимента - имат добри попадения и са г/д в същия ценови клас като Ziaja и Himalaya :)

      Delete
  2. Хидратиращият на Vichy от Aqualia серията ли е? Доста интересен ми се струва...

    ReplyDelete

Thank you for your comment!