Sunday 17 January 2016

Avon Planet SPA Herbal Steam Bath

Дали пък точно днес, с тези 10 сантиметра сняг навън, не е перфектното време да си поговорим за парна баня? Когато преди няколко месеца Avon пуснаха серията Planet SPA Herbal Steam Bath, аз (естествено) се наредих първа на опашката за няколко тубички ароматни удоволствия, за които ще ви разкажа в този снежен ден :)


Като за начало трябва да спомена, че за мен Planet SPA е една от най-добрите серии на Avon - почти всички продукти в нея си заслужават паричките до стотинка. Разнообразните мини серии, които ни водят на SPA пътешествие до различни дестинации, се грижат за красотата от глава до пети, буквално. Не веднъж и два пъти съм повтаряла покупката си.

Herbal Steam Bath е серия с успокояващ аромат на евкалипт и кедър - тези нотки съм свикнала да усещам при мъжките аромати, но се вписват чудесно и в продукти за баня. Взех за проба маската за лице с глина и ексфолианта за тяло, ето и накратко за тях!

Маската за лице е с почистващо действие, благодарение на съдържащата се глина. Нанася се на почистено и подсушено лице и се оставя за около 5 минути да поизсъхне. Аз лично не обичам усещането на напълно изсъхнала глина върху кожата, затова правя този тип маски в банята, където парата от топлата вода предотвратява спичането им. Ефектът е забележимо по-мека и гладка кожа, която не се омазнява толкова бързо в рамките на деня. Общо взето, типичната глинена маска, но зелена и с приятен успокояващ аромат :) Shrek style!


Ексфолиантът за тяло обаче е нещо, което си заслужава да се пробва на 100%. Формулата е на гъст душ-гел с много частички. При разнасяне се получава разпенена паста, която е перфектна за по-дълготраен масаж на схванати и загрубели местенца. Аз лично обичам най-много приятелят ми да ми изтърка гръбчето с тази разкошотия :) След отмиване кожата е невероятно мека - направо не мога да повярвам колко по-фина и нежна се усеща! Това определено е продукт номер едно в банята ми тази зима, и ще бъде повторен отново и отново.

Отляво е ексфолиантът за тяло, по средата - маската за лице, а от дясно е маската за тяло
Покрай продуктите от серията за парна баня забърсах и един от серията Planet SPA Volcanic Iceland - пречистващата маска за тяло с кал. Поръчах я, защото ми се искаше да е като черния сапун отпреди няколко години, но за съжаление се оказа нещо съвсем различно. Сивата паста се нанася след почистване, точно както маските за лице - и се оставя за 5-10 минутки да престои, за да пречисти, изглади и матира кожата на тялото. По време на престоя се усеща охлаждане, което през лятото ще е доста приятно, предполагам. За момента обаче идеята за охлаждане, плюс стоене 10 минути извън душа в неотопляваната ми баня ми изглежда не особено приветлива. Остава за топлите месеци :)


Обмислям поръчка на още няколко продукта от серията Planet SPA и ще се радвам на препоръки за вашите любимци, които да включа!

6 comments:

  1. Днес точно мислех да пускам ревю за маската за тяло - припокриват ни се мненията. Аз обожавах черния сапун и толкова исках да е като него, но се разочаровах. Но все пак, не е лош продукт, но определено е по-подходящ за лятото

    ReplyDelete
    Replies
    1. Остава да стискаме палци и да се молим някой ден да ни зарадва отново с черния сапун :(

      Delete
  2. Пробвала съм суфлето за тяло от тази серия (не знам дали все още го има) - ухаеше жестоко :)

    ReplyDelete
  3. looks interesting! thanks for sharing!

    Have a great week!
    Animated Confessions

    ReplyDelete
  4. Благодаря за препоръката :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!