Thursday 28 January 2016

Balea Cleansing Ritual

Бях позабравила за малко dm като опция за пазаруване, защото при поредното сменяне на работата се оказах доста далеч от техен магазин. Затова и когато наскоро съвсем случайно минавах покрай един, реших да се шмугна да поразгледам какво ново. И си излязох с пълна торбичка :)


Трите продукта, за които бях най-въодушевена, бяха маска, почистваща пяна и почистващо олио. И трите в опаковки, издържани в един стил, който на мен лично ми допада доста :) Започвам с маската, защото от нея имам спомени и от предишна покупка. Т.е., уау, това ми е повторен продукт, който ще бъде и потретен!

Споделяла съм вече бавното ми преминаване към по-щадящите откъм частици и ензимните пилинги :) Това е провокирано от промяната на кожата ми - наблюдавам доста неприятно повяхване на тена, по-бързо замърсяване на поричките и пресушаване при употреба на агресивни продукти. Затова и се радвам, че открих своя любимец в тази категория!

Balea Enzym Peeling се предлага в тубичка от 50мл на скромната цена от под 5лв (по спомени). Представлява не особено гъст бял крем без ексфолиращи частици, с лек и доста приятен плодов аромат. Употребява се по следния начин: почиствате лицето си, подсушавате и нанасяте тънък слой от пилинга, като избягвате контура на очите. След максимум 5 минути отмивате с топла вода.


Тук е и тънкият момент - на мен понякога дори и 5 минути са ми много. Ензимите в този продукт си вършат работата наистина и ако кожата ви е по-чувствителна, могат дори да я подразнят. Усещането по време на употреба варира от никакво до леко щипкане, а ако прекалите с времето - и парене. Така че имайте едно на ум и не прекалявайте, защото освен неприятното парене, се появява и зачервяване... За моята кожа 3 минути са напълно достатъчни и гледам да не ги преминавам като време.

Ефектът е чудесно почистена и изгладена кожа, която сияе и изглежда "напомпана". Ето това е и разликата с конвенционалните ексфолианти с частички, при тях този ефект не може да бъде постигнат. Balea Enzym Peeling се ползва максимум 2 пъти седмично и аз лично предпочитам да е в дни, когато наистина имам нужда от нея - след недоспиване, преди важна среща... Ефектът е подобен на The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion, но доста по-силен :) 


И едно нещо, което в никакъв случай не пропускайте след употребата на какъвто и да било ензимен препарат (както и такъв на основата на киселини) - слънцезащитата! 

Продължавам с пяната за лице, която взех от чисто любопитство. Balea Reinigungs Mousse е гъст бял "мус", който понякога излиза с немалко зор от тубата. Навежда на размисли за корейска пяна и точно това имитира много успешно. Даже имитира не е правилна дума в случая. Продуктът се разпенва много добре с мекичка пяна, която почиства без проблеми ежедневен грим. Малко трудности вижда с очната линия/молива, но за всичко останало е в рамките на чудесното. 


Ухае леко на нещо свежо, определено ми допада. Откъм пресушаване няма нищо общо с източните си събратя, тъй като кожата след употреба не скърца от чистота - много неприятен момент с корейските пяни... И това е продукт, който с удоволствие ще взема отново!

За десерт е олиото, което също е вдъхновено от източните ритуали за почистване. За разлика от почистващо олио обаче (клик и клик), Balea Reinigungs Ol-Fluid се нанася на мокра кожа, масажира се и се отмива. При допир с мократа кожа сравнително течната формула става млечнобяла и се усеща мазничко върху кожата. Приятно е, в интерес на истината, а и след подсушаване няма и помен от сухота - само комфорт.


И тук идва голямата прилика с корейските олиа за почистване на грим - част от спиралата винаги остава по долния ми клепач (каквото и да правя), а попадне ли продукт в очите (което е неизбежно) все едно имам полупрозрачен филм върху ретината и докато не си подсуша лицето, виждам кат през матово стъкло, но за щастие не ми щипе... Липсата на парфюм в състава в случая за мен не е плюс, тъй като ароматът е някак странен. А фактът, че за едно почистване отива тройно на количеството от гореописаната пяна не се нрави на човек като мен, който обича икономични продукти... Общо взето - доизхабявам тубата и няма да повторя.

И двата продукта бяха по около 6-7лв (пак по спомен), което е типичната за dm чудесна цена :)


Пробвали ли сте някой от продуктите? Споделете ми в коментар какво мислите!

16 comments:

  1. Много хубави снимки! Определено ще ги погледна следващия път като отида в ДМ :)) Пилинга звучи чудесно.

    ReplyDelete
  2. Не съм ги пробвала, но мисля да пробвам пяната и пилинга щом ги препоръчваш :)

    ReplyDelete
  3. Ензимното нещо звучи добре, ще го преслушам :)

    ReplyDelete
  4. Здравейте! Чудесен пост- много полезен и информативен :) Продуктите от DM в България ли са закупени, тъй като аз или съм ги пропуснала при последното ми ходене в DM, или във Варна не сме достойна публика за тези продукти :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Привет!

      От Пловдив са купувани - бяха на стелажа при всички продукти за лице на Balea. Нямам идея кога са ги заредили, аз ги взех преди месец. Може би зарежданията не вървят паралелно, но се надявам скоро и при вас да ги има :)

      Delete
  5. Заинтригува ме с маската. По описанието ми напомня много на един мой любимец на Nip&Fab- glycolic instant fix mask, но за доста по- малко пари. Ще пробвам:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Оххх, много искам да пробвам Nip, но наистина цените са им малко височки...

      Delete
    2. Ако трябва да съм честна освен от маската която имам от другите продукти, които съм ползвала не съм очарована. Имам серума им пак с гликоловата киселина и суфле за тяло мисля, че с мед беше...някак нищо особено. Бих повторила единствено маската като покупка, освен ако тази на Балея не се окаже със същия ефект ;)

      Delete
    3. Ще се радвам да споделиш, ако я пробваш и направиш сравнение :)

      Delete
  6. Здравей! Отново много хубава публикация за продукти, които наистина си заслужават, а цената - няма конкурентна ... Използвала съм 2 от 3 продукта (много подходящи и за чувствителна кожа, нямах никакви проблеми с тях!), оставада да тествам Balea Reinigungs Öl... особено след позитивния ти отзив ;)

    www.lillagreen.at

    ReplyDelete
    Replies
    1. Олиото за съжаление не е попадение и не бих ти го препоръчала, освен ако не любопитстваш за типа продукт като цяло :)

      Delete
  7. Здравейте!

    Ако използвам езнимния пилинг вечер, необходимо ли е на сутринта да слагам слънчезащитен крем?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно задължително :) Ефектът на излющване, причинен от ензимите, е продължителен - т.е. ексфолиацията не приключва с отмиване на продукта от лицето.

      Delete
  8. Ооо, тъкмо си търсих някакъв пилинг/ексфолиант и още утре ще купя този. Звучи доста приятно, пяната също звучи добре и нея мисля да пробвам. Много ти благодаря за ревюто, в точния момент го прочетох! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се продуктите да ти харесат :)

      Delete

Thank you for your comment!