Wednesday 26 April 2017

SeeSee: Dead Sea Minerals in Your Bathroom

Козметиката от Мъртво Море не е нещо ново за нашия пазар - но марката, за която ще ви говоря днес, е ново и свежо допълнение в опциите за грижа за тялото и лицето. С удоволствие ви представям SeeSee и нека калното къпане започне сега!


На първо място, защо толкова марки разчитат на калта от Мъртво море за своите формули? Защото е богата на соли и минерали, които не се намират на никое друго място в такава комбинация и концентрация. Най-ниската точка на земното кълбо (-430м) е перфектният източник на кал и вода за разкрасяващи и лечебни цели - езерото е център за климатотерапия, таласотерапия и хелиотерапия. За съжаление, водният обем се свива доста бързо и тепърва се организират различни програми, чрез които Мъртво море да бъде буквално спасено.

Да преминем обаче на по-позитивна нотка в лицето на глезотиите от SeeSee, които се предлагат отскоро в Beautyskin.bg. Серията съдържа грижа за косата, лицето и тялото, като в състава на всички продукти присъстват минералите от Мъртво море. Ето и какви са впечатленията ми от тези, които пробвах. :)


Започвам с SeeSee Dead Sea Body Mud Wrap. Както подсказва името, това е кал за wrapping - или лечебно обвиване. Този тип процедури се ползват при таласотерапията и са подходящи за различни кожни заболявания. В домашни условия е доста трудно да се направят, но пък калта е чудесна за маски за тяло (особено през топлия сезон, когато в банята не е -10). Аз лично я ползвам и за масаж, тъй като съдържа фини частички, които ексфолират. Благодарение на минералния състав ефектът е пречистване и подобряване на тонуса на кожата. Особено подходяща е, ако имате проблеми с омазняването или пъпчици - буквално спасява, ако се ползва редовно. А ако искате да подсилите ефекта, марката предлага и сол от мъртво море, която можете да ползвате за вана.


Тук ще си позволя малко лирично отклонение, ако се питате защо всъщност избрах калта пред други продукти. :) Когато бях малка, с родителите ми ходехме на море на различни места всяка година, и на няколко пъти имах удоволствието да попадна на плаж с открити отлагания на глина (тогава за пъри път чух думата хума). Общо взето, гребеш с шепи и се мажеш на воля... Мечтата на всяко хлапе! Тези моменти ги има и запечатани на снимка, но не мога да открия албума. Та, от тогава си имам едно много топло отношение към омазването с кал до ушите. :)


Връщам се към ревюто. Всъщност, няма още много за разказване освен няколко неща за отблеязване. Първо, добра идея е да пресипете калта в буркан, защото пликът не е особено удобен за употреба (но пък пристига при вас перфектно запечатан, за да се гарантира свежестта на продукта). Второ, имайте предвид цапането в банята - все едно сте били на разходка с куче в дъждовно време, из кална градинка, и след това сте вкарали хайвана в банята... Иска чистене. И не на последно място - не очаквайте силен аромат. След като се омажете целите, ще усетите лек полъх на море и нещо землисто, но дотам.


Преминавам към SeeSee Mineral Body Scrub. В солидната кутия се крие маслен ексфолиант за тяло с божествено ухание на лимонова трева. В маслата са потопени солни кристали, които полират кожата перфектно, без да я претъркват. Разбира се, ако кожата ви е чувствителна или имате ранички/охлузвания/току-що сте се обръснали - това не е перфектното решение, защото солта щипе доста. Но ако нямате такива проблеми и търсите продукт, който едновременно ексфолира, омекотява и замества лосиона за тяло... Ексфолиантът на SeeSee е перфектен. Маслата са напълно достатъчни да ви осигурят подхранване и след душа (ако не ги отмиете с душ гел), така че сте направо готови да скочите в дънките и да тръгнете. :)


Единственият недостатък е опаковката - не знам дали не е само моята, но в момента, в който я наклоня, маслата започват да текат. Независимо колко добре съм я затегнала. Надявам се това да е проблем, който производителите ще отстранят.


За накрая оставих SeeSee Mineral Hand Cream - крем за ръце, който също ухае разкошно на лимонова трева. А и формулата му е прекрасна, направо перфектна според моите представи за крем за ръце. Лека е, достатъчно подхранваща за всекидневието и попива страшно бързо без да оставя филм. Хубавото е, че ароматът се запазва за доста дълго след нанасяне, което води до това да си мириша ръцете непрекъснато. :D Буквално е идеален!

Като цяло, първите ми впечатления от SeeSee са повече от положителни. Формулите им са приятни за употреба, ефективни са за целите си, ухаят умопомрачително на един от любимите ми аромати (like, ever). Откъм опаковки марката е заложила на много красиво лазурно синьо и златисто - нищо претенциозно или излишно. Могат само малко да поработят над функционалността. :)

Ползвали ли сте козметика с минерали от Мъртво море? Ще ми е любопитно да чуя какво мислите за тях!

* Продуктите са ми предоставени за проба от Beautyskin.bg. Статията е спонсорирана.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!