Tuesday 18 April 2017

Zoya Goes Pretty Cinnamon Orange Balm

Гордостта на българския "органик" пазар за козметика със сигурност е Zoya Goes Pretty - марката, в която човек се влюбва заради аромати, текстури, опаковки, съставки и не на последно място - ценности. Май не съм ви говорила досега за нея (а съм ползвала няколко техни продукта), но днес ще поправя тази грешка!


Кутията с вълшебство, за която ще ви разкажа, ми бе подарена за рождения ден. Още с отварянето ме лъхна аромат, който бих описала като чиста любов... Канела и портокали в една силна и дори натрапчива композиция. 

Zoya Goes Pretty Cinnamon Orange Balm е балсам за тяло с масло от карите, който води до пристрастяване. В кутийката се крие твърд продукт - ако сте ползвали преди подобен тип масла, знаете, че те се топят при стайна/телесна температура (зависи от маслото). В случая е необходимо да изстържете малко парченце и да го затоплите между пръстите си, за да получите хомогенен балсам. Става за масаж, за суха кожа на ръцете, за загрубели участъци. Не замествам с него лосиона си за тяло, защото оставя филм, който не попива лесно. Но за масаж е чудесна опция, да не говорим, че ще ви се прииска да се самоизядете... Подхранва чудесно и омекотява идеално. :)

Това е по-скоро зимен продукт (и откъм формула, и откъм аромат), но ако имате проблеми със загрубяла кожа - е чудесно решение и сега. Маслата като цяло са многофункционални, така че употребата се нагажда спрямо нуждите - сестра ми го ползва и за крайчетата на косата, например.


Ето и съставките:
*Butyrospermum parkii butter (масло от карите), *Simmondsia chinensis seed oil (масло от жожоба), *Citrus sinensis peel oil (етерично масло от портокал), *Cinnamomum zeylanicum bark oil (етерично масло от канела), **Cinnamal, **Citral, **Eugenol, **Benzyl benzoate, **Linalool, **Limonene.

*Съставка от биологичен произход. **Съставка на етеричното масло.

Друго масло на Zoya Goes Pretty, което бих препоръчала с две ръце, е кокосовото - но в серията има още много ухания и формули, които искам да тествам. Ще се радвам да ми споделите кои са вашите фаворити в коментарите!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!