Thursday 6 April 2017

Amway Satinique Extra Volume Shampoo & Volumising Mousse

Привет, момичета!

Доста рядко се случва напоследък продукт за коса да ме впечатли. Затова и бях учудена, когато се оказа, че всички продукти от серията Satinique на Amway, които пробвах, ме оставиха без думи - днес ще си поговорим за два от тях. :)


Започвам с шампоана Satinique Extra Volume Shampoo. Първото впечатление е още от аромата - нежно ухание с намек на лято. Не се задържа много в косата, но е приятно допълнение към миенето. Самият шампоан се пени чудесно с богата пяна, отмива всичко още от първия път (като цяло нямам навика да мия два пъти) и не пресушава скалпа или самата коса. Най-сериозният ефект обаче е в това, че вече не ползвам сух шампоан между миенето на косата. Тя и сама си издържа два дни, а и на третия не изглежда зле! Което е доста за моята коса - омазнява ми се доста бързо в корените по принцип. Откъм обем ситуацията също е подобрена, но не е уау.


Затова и го има и вторият продукт, Satinique Volumising Mousse. Това е пяна за коса за обем, която обаче няма нищо общо с опита ми с подобни продукти до момента. Използва се като нормална пяна - нанася се в корените и по дължините на влажна коса и се изсушава както обикновено. За мен това значи с главата надолу и след това със струя в посока от корените към крайчетата (за изглаждане на хвърчащата ми перушина). Дотук с приликите обаче.

Мусът е нещо толкова леко, че дори и след изсушаване не се усеща изобщо. Сякаш се стапя в косата, като само създава лек естествен обем в корените. Всъщност, далеч от неприятното твърдо усещане на пяните, които съм ползвала досега, при тази си усещам косата по-мека. Ефектът не е уау, но можете да очаквате приятен обем, който не пада и на втория ден.

Далече съм от мисълта да нарека точно тази пяна стилизант, но след дълги години отрицание от тази категория грижа за косата, и аз намерих подходящ продукт!


Тези два продукта, в комбинация със серума от серията за по-лесно разресване, са моят holy grail в категорията. Препоръчвам въпреки малко солените цени - заслужават си!

* Продуктите са ми изпратени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!