Saturday 17 September 2016

Yves Rocher Tradition de Hammam

Днес ще ви представя една серия, която доста дълго време гъделичкаше любопитството ми, но така и не намирах причина да взема. Докато не попаднах на жестоко 50% намаление на сета от серията в www.bonjour.bg и не реших да се поглезя!


Yves Rocher Tradition de Hammam е колекция, инспирана от хамамите, като основна съставка във формулите е аргановото масло от Мароко - една страна, която много силно желая да посетя. Цялостното усещане е за релакс и лукс, което е отразено дори в опаковките, решени в "уютно" кафяво, и кехлибарения цвят на някои от продуктите. Кутията със сета, който аз взех, си е перфектен и абсолютно завършен подарък сама по себе си.


Започвам ревюто с общото между всички продукти - ароматът. Землист, с лека парфюмна нотка, много успокояващ. Не е ежедневен аромат, който бих грабнала на прима виста (или прима подушване), но е толкова загадъчен и завладяващ, че понякога просто отварям шишенцата, за да го усетя. Ето и накратко за четирите продукта в комплекта!


Tradition de Hammam Oriental Massage Elixir е олио за тяло, което може да бъде ползвано за масаж или вместо грижа. Съдържа масло от арган и розово масло, а консистенцията му е доста плътна и галеща. Подходящо е за дълъг масаж, защото попива по-трудно, а ако го използвате вместо лосион за тяло - нанесете наистина малко количество и втрийте добре. Пак има лек филм, но за мързеливи дни вкъщи не ми пречи. :) Уханието е леко и приглушено, но се задържа доста дълго.


Tradition de Hammam Oriental Shower Oil е олио за душ - продукт, който исках да пробвам от памти века. И е жестоко! Маслената текстура се преобразува в млечна пяна при допир с водата, а кожата след употреба е супер приятна на допир и не се пресушава изобщо. Уханието тук е като че омекотено и най-приятно според мен. Със сигурност ще пробвам и други олиа, а като нищо ще взема и пълен размер от това!

Tradition de Hammam Nourishing Argan Balm е балсам за тяло с лека на пръв поглед формула с доста силно подхранващо действие в дългосрочен план. Разбирайте - сравнително немазна текстура, която омекотява супер дълготрайно и качествено. Тук обаче ароматът е доста остър и честно казано ми се натрапваше неприятно на моменти...

Накрая е маската за лице и коса Tradition de Hammam Moroccan Clay Mask, която освен арганово масло съдържа и мароканска глина. Действа пречистващо и омекотяващо, като след употреба косата издържа свежа една идея повече. Нанася се след душ на влажна кожа/коса, оставя се да подейства 5 минутки и се отмива лесно и бързо. Уханието включва осезаемите землисти нотки на глината, а видът ѝ е... като рядка кал. :)

Ето и съставките на маската за лице/коса и балсама за тяло:


И така, надявам се да ви е било полезно, а ще се радвам и да ми споделите какво мислите за серията!

2 comments:

  1. Имам маската и маслото за тяло. Маската е прекрасна и почиства порите невероятно без да пресушава. Отдавна се каня да й направя ревю.

    Маслото за тяло е хубаво, но не ми харесва особено аромата и е доста неикономично.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, има някаква нотка в аромата на маслото, която не е съвсем на място. Поне е сравнително лек. :)

      Delete

Thank you for your comment!