Wednesday 7 September 2016

Makeup Inspo from Marilyn: Max Factor

Мерилин Монро е фигура, повлияла на не едно и две поколения - дали заради енигматичния статус на президентска държанка или заради кокетната ѝ красота... Не знам. За мен лично тя е икона на претенцията, на липсата на естественост и на холивудската показност. Да, симпатична е, но не тая към нея възхищение или нещо друго силно положително.


Абстрахирайки се от това мнение, не мога да отрека, че тя е вдъхновение за доста артисти, а и на последната колекция на Max Factor - те даже ѝ отреждат цяла линия червила! The Marilyn Monroe Lipstick Collection включва четири червени нюанса от серията Colour Elixir:

- Marilyn Berry Red: за студени подтонове на кожата
- Marilyn Sunset Red: за топли подтонове на кожата
- Marilyn Cabernet Red: за по-тъмна кожа
- Marilyn Ruby Red: иконичното червено


Пробвах Ruby Red, което се оказа доста лесен за носене летен нюанс. Поради изклчително меката и балсаместа текстура и средната плътност на покритието, това ми се струва идеален вариант за "всекидневно" червено - нанася се лесно, носи се комфортно и не създава проблеми с контур и разтичане. Издръжливостта не е силна страна (до първото хапване, остава и по чаши доста), но с такива текстури е дори приятно да направиш ретуш. Гилзата също е доста стилна и се усеща луксозно в ръката. Даже се чудя защо досега не съм пробвала линията Colour Elixir...


Заедно с червилото получих за проба и очната линия Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner. Писецът е уникален (в истинския смисъл на думата) с това, че съчетава тънка и плътна страна, но не по конвенционалния начин: с ръбове и неудобни за нанасяне ъгли. Казвам го, защото съм пробвала и преди очни линии, които уж постигат и плътна, и тънка линия - досега това е първата, с която се разбирам. :)

Освен от чудесния писец, тук съм очарована и от самото мастило, което е изключително наситено и плътно. Ефектът е забележителен дори и само с едно минаване, а нанасянето си е чисто удоволствие. Изобщо няма опъване и осезаеми ръбчета, само гладко положена линия до самите корени на миглите. Издръжливостта е до премахване, което без проблем се случва и с обикновена пяна за лице.


Изключително съм доволна и от двата продукта - дори и да не се включих в предизвикателството на Max Factor Bulgaria (вече споменах, че не съм фен на Мерилин и не държа да приличам на нея), се радвам, че имах възможност да ги пробвам.

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!