Thursday 15 September 2016

Tanless City Girl: 2 Hot Products to Boost Your Tan Without Leaving The City

"Бели кълки на зазоряване"
"Блед спомен за слънчеви дни"
"Без тен: животът на едно градско момиче"

Както и да кръстя филма, в който живея в момента, със сигурност епосът ще се върти около това, че (о, ужас) не съм била още на море. Но, разгеле, и аз ще го видя най-сетне - цяла седмица ще вали, но ще съм на морето!


Дали съм от хората, на които им е приятно да се пържат за тен по плажа? Не, нито пък ми личи, ако го направя - все пак се поливам с висока слънцезащита, но все пак има един такъв лееекичък намек за тен, който чакам всяка година. За да се понамажа и аз с нещо блещукащо и да не приличам на Едуард. За да кажа, че и аз като останалите кифленца съм посъбрала малко лято за зимата. За да мога да се съблека и в огледалото да видя няколко издайнически разлики, заради които до късна есен да си спомням за морето... Уви, тази година и това няма да имам. :) За да не страдам обаче, реших да се заема по-сериозно с автобронзантите!

Като цяло съм предпазлива с тях и откакто открих лосионите за дневна грижа с минимално количество автобронзант, се преродих. Минали години на върха на пирамидата беше Palmer's, но тази година разчитам основно на два: Avon Skin So Soft Enhance & Glow 7 in 1 и Garnier Ambre Solaire After Sun Hydrating Tan Maintainer. И двата съдържат точно толкова, колкото ми е необходимо, за да постигна едва доловим цвят върху бледите си крачета. Разбира се, ако ги употребявам ежедневно, този нюанс ще стане по-дълбок (и по-оранжев), но аз залагам за два пъти в седмицата за поддържане на нормален цвят, който не плаши околните...

Avon Skin So Soft Enhance & Glow 7 in 1 е интересен продукт с това, че обещава всичко - озаряване, лек тен, стягане, изглаждане, защита с SPF15, омекотяване и овлажняване. Доколко някои от нещата се припокриват е нещо, което няма да засягам, но практически обещава да направи кожата ви красива по всеки параграф. Текстурата е доста лека, нанася се лесно и попива бързо. Не оставя забележим филм, но все пак е добре да изчакате преди да се облечете. Тенът се развива в рамките на няколко часа и ако не се поднови, трае около два дни. Откъм омекотяване нямам забележки, засега ми е напълно достатъчно. Ароматът е лек, доста приятен, но не се задържа. Както при повечето автобронзанти, и тук той отстъпва на един много специфичен и много дълготраен аромат по-късно през деня, който свързвам само и единствено с продуктите за изкуствен тен. За щастие, заради минималното количество от гореспоменатите, ароматът в случая не е натрапчив.

Garnier Ambre Solaire After Sun Hydrating Tan Maintainer е доста подобен и като действие, и като усещане на ейвънския продукт, но ароматът му ми харесва повече - много е летен, леко плодов. И той обаче отстъпва място на бронзантния аромат... Мисля, че тук имаме малко по-сериозно количество изкуствен тен във формулата, затова ако сте бледички - трябва една идея повече да внимавате при разнасянето. Garnier са заложили на глицерол и витамин Е за омекотяване и грижа за кожата след плаж (май забравих да спомена, че това е продукт за след слънчеви бани уж) и бих казала, че това е добра стратегия, тъй като усещането след употреба е доста комфортно.


Ако трябва да съм честна, не мога да избера фаворит сред тези два лосиона. Ефектът и усещането от тях са сродни и си признавам, че ги ползвам взаимозаменяемо. :) Разбира се, факторът SPF15 и наличието на растителни екстракти във формулата при Avon са бонус, който бих искала да видя и при Garnier, но и така и двата са съвсем читави продукти за ежедневен тен при белушковците. :)

P.S. Ако все още не сте се сдобили с ръкавица за изкуствен тен, силно препоръчвам да го направите. Това чудо променя представата за нанасяне на този тип продукти!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!