Wednesday 15 July 2015

L'Occitane Immortelle Precious Cream

Случвало ли ви се е да ви попадне отнякъде крем, който никога не бихте загледали по принцип, защото не е в категорията на вашата кожа? На мен всъщност често ми се случват подобни неща, но рядко стигам до проба (по-скоро намазват мама и приятели) :) Има обаче един неизменен фактор, който понякога играе голяма роля - любопитството. 

L'Occitane Immortelle Precious Cream

То е и главен герой днес, в поста за L'Occitane Immortelle Precious Cream. Сладкото 15-милилитрово бурканче беше в една кутия My Little Box и беше оставено за дни, в които кожата ми се пресушава (т.е. обречено до следващата зима), защото се води богато подхранващ крем. Не щеш ли обаче ме прихванаха лудите от любопитство и го отворих... И почти се влюбих :)

Ще се върна на началото на поста и защо не смятам този крем за "предписан" за моята кожа. Основната съставка в крема е сертифицираният екстракт от безсмъртниче - цвете, което има редки анти-ейдж свойства. Това, съчетано с описаната силно подхранваща текстура, са го оставяли извън моето поле на интерес, докато съм разглеждала сайта. Аз винаги търся леки текстури и рядко заглеждам анти-ейдж сериите (нищо, че отдавна ми е време). Отчитам, че може би обаче греша донякъде...

L'Occitane Immortelle Precious Cream

Защото кремчето взе, че ми хареса :) L'Occitane Immortelle Precious Cream е с доста богата и плътна (но странно пухкава) текстура, която се разнася изключително приятно и попива до полу-матов финиш. Той не трае цял ден, но докъм ранния следобед нямам проблеми. Изненадващо, нали... Формулата наистина подхранва чудесно, но не е тежка! В допълнение мога да кажа, че докато го ползвах, кремът успокои кожата ми дори и в зоните с пъпчици, което буквално ме втрещи. А като за капак, ароматът е прекрасен - доста силно флорален, но изключително въздействащ на сетивата. 

Какъв е изводът - от проба глава не боли, а понякога така се намират чудеса :) Аз определено ще бъда по-отворена към експерименти с доказано любими марки (в границите на разумното, разбира се). Ще се радвам да споделите дали и вие не сте имало подобно приятно преживяване!

P.S. Бурканчето е умопомрачително сладко, нали? ^^

4 comments:

  1. Ох, искам такова кремче, обожавам продуктите на L'Occitane, обаче в нашите кутии такива "мострички" няма, а цените на марката са леко инфарктни за мене.

    ReplyDelete
  2. За съжаление наистина не са особено достъпни като цени, а и още не мога да се примиря с факта, че нямат магазин в Пловдив :'(

    ReplyDelete
  3. Купих наскоро маслото от серията Immortelle и като подарък имаше едно такова мини, сега след това ревю вече нямам търпение да ги почна :) моето мини обаче е в жълто бурканче, някаква разнодивност ще да е. На първия ти въпрос от поста: абсолютно! Това бяха неща, които нито бях заглеждала, нито съм имала намерение да купувам нещо на марката в обозримо бъдеще, но за зла беда ми попадна мостра на маслото и направо останах омагьосана. От една мостра, как може?!?? И в резултат се юрнах за пълен размер. Рядко ми се случва такова нещо, още повече при такива цени, но наистина все едно voodoo магия имаше в това нещо :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вуду магия има в цялата марка :) Не съм попадала на нещо тяхно, което да не ми хареса - L'Occitane са една от онези марки, които наистина те карат да се чувстваш специална. И които определено си заслужават всяка стотинка, когато човек може да си го позволи :D При тях наистина може да се усети, че взимаш нещо повече за високата цена. Някой може да ме обвини, че си въобразявам, но... това е :)

      Delete

Thank you for your comment!