Thursday 9 July 2015

From BB to BCDation - Korean Makeup Base Products

Много-много не съм по продуктите за основа и не нося всекидневно, но тези 4 малки опаковчици ми се молеха да бъдат пробвани. Всички те са от MemeBox и са в доста щедри разфасовки за проба. Интересното е, че имах възможността за кратко време да пробвам паралелно BB крем, CC крем, фон-дьо-тен и всичко-в-едно, което си беше доста полезно упражнение с извод "не ми дреме какво сте написали на опаковката, стига да работи за мен" :) Ето и какво показаха полевите тестове!

Korean Makeup Base Products - Tonymoly, Clio, Too Cool for School, Mein

Clio VF 21 Water BB е сравнително гъст, тежък и прекалено покривен за моя вкус продукт. С жълтеникав подтон е и не се слива съвсем с тена ми - определено си личи, че го нося. А на всичкото отгоре и лъсвам доста бързо... 

Clio VF 21 Water BB

Too Cool For School Dinoplatz CC Cream - най-светлият продукт от всички. Dinoplatz е много идейна серия на TCFS и определено печелят точки дори и само за дизайн :) Както казах, доста е светъл в тубичката и на лицето също стои малко призрачно. Финишът е леко сияен (без блестяшки) и е комфортен за носене, като не предизвиква допълнително лъщене (поне не много). Учудвам се, че го казвам, защото съм фен на полуматовия финиш, но това CC кремче ми харесва!

Too Cool For School Dinoplatz CC Cream

Tonymoly BCDation – продукт, който би трябвало да съчетава ползите от BB, CC и фон-дьо-тен в едно (не че на моменти намирам разлика между тях!). С неутрален подтон е, слива се добре с тена ми и е средно покривен. Но не попива напълно и стои върху кожата, което е малко неприятно. Дълготраен е, лъсването не е чак такъв проблем през зимата (но лятото се случва доста бързо).

Tonymoly BCDation

Mein Sua Young Mineral Essence In Foundation – леко покривен фон-дьо-тен (изравнява и прикрива порички) с водниста текстура и доста блед цвят, който се слива добре и озарява тена ми. Финишът и тук е приятно сияен и за съжаление лъсването през лятото е проблем. Уж съдържа някаква есенция (под "essence" корейците разбират нещо като серум), но все пак не разчитам  да ме подмлади :)

Mein Sua Young Mineral Essence In Foundation

Ето и как изглеждат на ръката ми:

Clio BB, TCFS Dinoplatz CC, Mein Foundation, Tony Moly BCDation
От ляво надясно - Clio BB, TCFS Dinoplatz CC, Mein Foundation, Tony Moly BCDation
От всички може би бих взела в пълен размер CC кремчето - останалите три продукта не допаднаха особено на кожата ми. Продължавам да търся идеалния продукт за основа, който да не ми тежи, да не ми оранжевее и да не съдържа силикони...

Korean Makeup Base Products - Tony Moly, Clio, Too Cool for School, Mein

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!