Tuesday 28 July 2015

Etude House Travel Set

Комплект за пътуване, комплект за пробване... както искате го наречете, но за мен това животно е обект на силно желание във всякаква форма и (почти) на всяка марка :) Затова не е и учудващо, че щом осъзнах любовта на корейците към този вид комплекти, се разрових и си намерих сума такива. Днес ще ви запозная с първия от няколко, с които се сдобих от testerkorea.com преди няколко месеца!


Etude House Travel Set е симпатична комбинация от 4 продукта в размер за пътуване, или в моя случа - идеални за проба. Това са: Sunprise All Proof SPF 50, Milky You One Step Cleansing Foam, Moistfull Super Collagen Ampoule Essence и Raspberry&Cranberry Body Wash. Ето и за всеки продукт поотделно...

Sunprise All Proof SPF 50 е висока слънцезащита с нежен аромат, която се разнася малко трудно, но попива добре. С нея лъсвам доста бързичко (има и лек белезникав нюанс), така че не бих я взела за всекидневно ползване в града. За плаж обаче е ок, а малката тубичка е в несесера ми за спешни случаи :)

Milky You One Step Cleansing Foam е изключително мека пяна за почистване на лице, която определено бих взела в пълен размер. Проблемът при доста корейски пяни е, че изсушават кожата и оставят неприятно скърцащо чувство - при тази няма и следа от пресушаване :) Ухае леко на чистичко и се справя много добре с почистването на грим и замърсявания. Дразни леко очите, но не е силно. На всичкото отгоре пяната ѝ е много мека и приятна на допир!


Moistfull Super Collagen Ampoule Essence е колагенова есенция, с която не се разбрах много. Оставя лепкав филм върху кожата и определено се усеща, затова я ползвах само вечер. Иначе 90% съдържание на колаген е повече от добре, а и ароматът ѝ е много приятен :)

Накрая е душ гелът Raspberry&Cranberry Body Wash. Тук няма нищо особено за споменаване, освен приятния плодов аромат. На нашия пазар обаче има и доста по-добре ароматизирани, така че до пълноразмерна покупка няма да се стигне...

За мен лично този тип комплекти са идеалната встъпителна крачка в света на корейската козметика, ако не искате да се хвърляте с главата надолу. Освен Etude House, има и доста други марки, които предлагат такива миниатюри - скоро ще ви запозная с още няколко такива :) А дотогава - ще се радвам да ми кажете какво мислите в коментар!

2 comments:

  1. Обожавам тези размери ;) Налага ми се често да пътувам, а и някои неща в стандартни опаковки не успявам да изразходя докрай и заминават в кофата ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз го имам този проблем - а хич не обичам да разхищавам... Понякога се чудя дали козметичните компании няма да е зле да правят по-малки разфасовки - например сенки 1/2, червило 1/3 :)

      Delete

Thank you for your comment!