Saturday 4 July 2015

How to order My Little Box in Bulgaria?

Привет!

Получавам доста запитвания за начина, по който се сдобивам с My Little Box - кутия, която има доставка само до UK. Затова и реших да систематизирам в един пост процеса, който не никак сложен :) Радвам се, че ставаме все повече фенове на кутийката тук в България и искрено се надявам някой ден да не се налага да правим международни акробатики, за да я получаваме!

И така, как да поръчаме My Little Box и да си осигурим доставка до България? В няколко лесни стъпки:My Little Box

1. Изберете си фирма-превозвач (посредник). Tова са общо взето фирми, които предоставят UK адрес за пазаруване, на който да получавате кутийката си, и после ви я превозват до БГ. Аз се ориентирах с помощта на темата "От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни" в БГ Мама - в нея има изброени различни посредници, информация и отзиви за тях. Аз лично ползвам Shopper.bg и съм много доволна, но от вас зависи коя фирма ще изберете, имайки предвид различните цени за превоз/условия/местоположение на всяка :) Начинът за получаване на пратките в БГ е или от офис на превозвача, или с куриер за ваша сметка - затова ви препоръчвам да изберете превозвач, чиито офис ви е удобен.

2. Регистрирайте се в сайта на избрания превозвач. Повечето предоставят адреса за пазаруване заедно с личен код, който да въвеждате заедно с името си при поръчка, за да е по-лесна обработката. Пълни инструкции за поръчките при всеки превозвач има на съответния сайт.

3. Регистрирайте се в Мylittlebox.co.uk. Препоръчвам да го направите след регистрацията при превозвача, защото тук ще ви е нужен и вашия личен код - все пак той в повечето случаи се попълва заедно с името, а името не може да се коригира след направена регистрация в MLB (могат да го направят само техните администратори по ваша молба и трябва да се свържете със съпорта им за тази цел).

След първата стъпка на регистрацията въвеждате адреса за доставка и данните от картата, с която ще плащате - трябва да ви е подръка (и да можете да се разплащате онлайн с нея, разбира се). В полето Delivery Address въвеждате UK адреса за пазаруване на превозвача. В полето Billing Address въвеждате адреса, който сте дали на банката при издаване на картата ви (в БГ или откъдето ви е издадена). Тези два адреса са различни, така че не забравяйте да попълните и двата. 

My Little Box е абонаментна кутия - въвеждате данните си веднъж и на всеки първи работен ден от месеца от картата автоматично ще се тегли сумата за кутията (11 паунда за кутията + 3.95 паунда за доставката до UK адреса). Цената в левове се изчислява спрямо курса в деня, в който са изтеглени паричките от картата. Можете да прекратите абонамента си по всяко време.

5. След регистрацията се свържете с превозвача си, за да го уведомите, че ще получавате абонаментна кутия. От там ще ви ориентират за това дали да ги уведомявате всеки месец за чаканата пратка (както е стандартната процедура за поръчка чрез посредник) или е нужно само за първата кутия. Когато пратката пристигне в БГ, превозвачът ще ви се обади/пише мейл/прати SMS - зависи от избрания превозвач и фирмената му политика.

6. Получавате кутийката и се радвате като малко дете на Коледа (аз го правя всеки път) :)

Това е! Още нещо полезно са и отговорите на чести въпроси за MLB. Опитах се възможно най-изчерпателно да обясня процеса, но ако имате други въпроси - задайте ги в коментарите :) А ако искате допълнително зарибяване - вижте ревютата ми за досегашните кутии My Little Box UK!

Определено е добре да си направите регистрация при превозвач, защото по този начин си отваряте вратичка и към други сайтове, които не доставят директно дотук или доставката им дотук е смъртоносна. Ако не разполагате с карта, с която можете да се разплащате онлайн, някои фирми могат дори да поръчат вместо вас - вие само им превеждате необходимата сума (с комисионна, разбира се) и си плащате превоза. Аз лично съм много доволна, че открих този начин на пазаруване и го ползвам доста често и за поръчки от Ebay :)

5 comments:

  1. Много харесвам тези кутии и мислех да се абонирам. Благодаря за съветите. Ще се възползвам :)
    silvisinspiration.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще очаквам ревютата ти, надявам се да ти хареса :)

      Delete
  2. Iskam da znam prevozvacha koito polzvash ti ima li ofis v Plovdiv zaahtoto mi se vijda.siguren shtom si dovolna ti.Zashtoto ne razbiram mnogo ot firmi prevozvachi i ne iskam da popadna na falshiva firma a mnogo iskam da poluchavam kutiqta i az.I kakva karta trqbva da izvadq visa electron li.I ima li znachenie ot koq banka e.I gore dolo grubo kazano v lv kolko trqbva da vkarvam za meseca za da si teglqt tochna suma v paundi.Mersi Predvaritelno.

    ReplyDelete
  3. Iskam da popitam visa electron.li trqvbva da si izvadq i ima li znachenie ot koq banka e .Ofisa na firmata prwvozvach ima li ofis v Plovdiv .I goredolu kolko leva ti.izliza kutiqta grubo kazano po kolko leva trqbva da ima.vav kartata .

    ReplyDelete
  4. Привет, Невена!

    Shopper.bg имат офис в Пловдив - контактите им са на сайта: http://shopper.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=4. А за картата мисля, че няма значение на коя банка е, стига с нея да можеш да се разплащаш онлайн. Visa Electron е универсална опция, но на място в банката можеш да попиташ и каква друга би ти свършила работа (те ще те ориентират най-добре). Аз лично гледам да имам поне по 45лв в картата, за да съм сигурна, въпреки че кутията не излиза повече от 41-42лв месечно :)

    Дано съм била полезна :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!