Thursday 1 November 2018

Nabla Soul Blooming Palette

Дори не знам как да започна това ревю... Сякаш дълго време чаках да дойде мига, в който ще открия марката, която прави Сенките за очи с главно "с". И я открих. Казва се Nabla, италианска е и у нас се предлага в Pink Panda (който пак не е БГ сайт, но все пак...). Аз лично пазарувам от BeautyBay. И всяка стотинка в разходи по доставка (ако има такива изобщо) си заслужава. Защото това са моите сенки!


Nabla по принцип предлага голямо разнообразие от нюанси в свободна форма - купуват се отделно заедно с магнитна палитра, в която да ги съхранявате. Често пускат и лимитирани колекции, подчинени на определена тема. Предлагат и други видове грим, но сенките им са иконични сред грим средите и затова се насочих именно към тях. Когато пускат първата си палитра, тя се разпродава мигновено, оставяйки доста голям wait list. Но днес няма да си говорим за нея (тя се казва Dreamy и ще е герой на някое следващо ревю), а за по-младата ѝ сестричка Soul Blooming...


Палитрата Soul Blooming бе лансирана тази пролет и определено пролетта е нейният сезон - тя е ведра, обещаваща много сияние и много топли лъчи по кожата. За мен тя носи очарованието на градините в някой замък, дори може би лек намек за дворцовите градини от приказките. Сякаш всеки момент от нея ще излезе Мария Антоанета и ще ви почерпи с макарон.

Ако обаче оставим настрана асоциациите, Soul Blooming включва 12 нюанса - 6 матови и 6 блестящи, които оформят една много свежа и момичешка визия. Матовите са със сходна формула с перфектно качество и пигментация, а блестящите варират от фин блясък до по-груб брокатен ефект с различна степен на трудност за улавяне. Най-трудно се работи с нюанса Honey Drip, но пък ефектът от него е зашеметяващ. Накратко за всеки поотделно:


- Honey Drip е силено блестящ брокатен нюанс, който се нанася най-добре с пръст или влажна четка. Оформя воал от меднорозови частици върху сенките, самостоятелно е полупрозрачен и разкрива красотата си само на директна светлина и при движение.

- Gea е прекрасен землист мат, който може да се използва за преливка.

- Chamomile е идеален за основен матов нюанс, както и за преливка.

- Bolero е красив наситенорозов мат, който се комбинира чудесно със злато и розово злато.

- Middle Karma е кафяв мат, който аз лично харесвам за всекидневен  грим в комбинация с Chamomile.

- Garden Gate е пълна любов. Трудно ми е да го опиша, защото е толкова различен на различни видове светлина - най-просто казано, люляково със сини отблясъци, които закачливо намигат при движение.


- Climbing Rose е красив блестящ розов нюанс, който се прелива чудесно върху клепача.

- Garcon е блестящо шоколодово, което стопля погледа с едно движение - винаги съм харесвала как подобни нюанси стоят на очите ми.

- Anemone е дълбоко синьо-виолетово с блестящ завършек, което е перфектно за по-интересен опушен грим.

- Flowery е разкошен пудрен светлолилав мат, който можете да комбинирате с Bolero и акцент от Honey Drip.

- Philosophy е отново труден за описване нюанс - млечнорозово със студени отблясъци, което може да се ползва както самостоятелно, така и върху други сенки.

- Caravaggio е разкошен дълбок кафяв мат, с който също може да се поиграе за опушен грим.

И понеже съм много схваната със swatch-овете, ви давам направо линк към тези на арт директора на Nabla, @mrdanielamkeup (имайте предвид, че той е загребвал доооооста щедро от цветовете, но иначе са много точно предадени):


Всички нюанси са с перфектна пигментация, с изключение на Honey Drip и Philosophy, при които хватката е нанасяне върху по-лепкава основа и с влажна четка (или като toppers върху други сенки). Иначе матовите нюанси се мажат като масло, а блестящите се разнасят изключително лесно. Пигментът е толкова силен при някои от цветовете, че е добре да се внимава да не се прекали! Това особено важи за Caravaggio, който е може би най-пигментираното кафяво, което съм срещала през живота си...

В тази палитра можете да откриете нюанси за цялостен грим - от основа през такива за преливка и акценти. Аз лично намирам това за супер удобно, но не държа на него. Все пак, ако трябва да вземете една палитра със себе си на път например, ще искате да е нещо подобно.

Откъм издръжливост - важи правилото за добрата основа. Тя е необходима не само за повече време на носене, но и за да изпъкнат най-добре нюансите. За такива красиви цветове си заслужава да направите една стъпка повече, дори и да не ползвате основа.


Опаковката също е част от обаянието на Soul Blooming. Картонена е, но е супер здрава и си личи, че е направена качествено. Релефният топъл печат на капака, както и изрязаните елементи покрай огледалото определено ѝ дават луксозно излъчване.

Май си личи, че съм влюбена в Soul Blooming и ви я препоръчвам с две ръце. Ако искате да инвестирате в ползваема палитра с чудесно качество, цената от 70лв няма да ви уплаши. Мен не само не ме уплаши, ами поръчах и първата им палитра, за която също имам да кажа само хубави (даже по-хубави) неща - вижте ги в ревюто за Nabla Dreamy тук. :) Можете да откриете продуктите на Nabla в Beauty Bay.


Чували ли сте за Nabla и ако да - фенове ли сте?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!