Monday 29 October 2018

Alverde naturschön

Има продукти, които много тихо се настаняват на тоалетката или в несесера и остават там задълго, без фанфари и без гръмки обещания. Те са ми може би най-ценните. Днес ще ви поговоря именно за няколко попадения от Alverde, които трайно намериха място в сърцето ми.


Серията Alverde naturschön бе лансирана в страната преди доста време вече, а за това време аз успях да отворя не една, а две опаковки от крема за лице. Първата не успях да довърша (имах други неща за тестване и реших да я подаря на мама), но впоследствие се сдобих с втора, както и с още няколко нещица. Само по това можете да съдите колко ми е харесал...

Няколко думи за самата серия - тя разчита на екстракти от плодовете и листата на маслиновото дръвче, за да предпази кожата от външни агресии и да я запази гладка и млада. Всички знаем колко е полезен зехтина за кожата и в колко различни продукти се ползва, така че изборът на основни съставки не ме учудва. Цялата серия naturschön е с максимално изчистен състав и  без парафин/минерално масло, парабени, оцветители и наночастици. Подходяща е за всички типове кожа и е веган. Но съдържа ароматизатори, така че чувствителните към тях да имат едно наум.

Започвам ревютата с крема за лице naturschön Gesichtscreme, който беше причината да се влюбя. Текстурата му изглежда плътна на допир, но се разтапя в кожата на момента и оставя усещане за пълен комфорт. Дори и в дните, когато кожата ми се усеща суха след почистване, този крем ми е напълно достатъчен, за да я подхрани и овлажни едновременно. При това без да оставя никакви следи, неприятно мазно или лепкавно усещане. Финишът е полуматов, много свеж. Кремът не ми е причинявал прекомерно омазняване, поява на пъпки или раздразнения - напротив, като че ги успокоява. Има лек и доста характерен аромат на нещо чисто, който изчезва веднага след нанасяне.


Кремът за околоочен контур naturschön Augencreme също е чудесно попадение. Текстурата му е доста сходна с крема за лице, може би една идея по-балсамест е. Ползвам го сутрин и вечер, подходящ е за под грим (но не пропускайте да фиксирате коректора), не мазнее и не оставя филм. Определено подхранва и овлажнява доста добре, тъй като фините линии се заглаждат оптически на момента. Не очаквам да ги изтрие, разбира се. Интересен факт е, че бурканчето съдържа 30мл продукт, което е доста нестандартно и голямо количество за грижа за околоочния контур.


Третият Naturschön продукт, който пробвах, бе млякото за почистване на лице naturschön Reinigungsmilch. С него обаче имаме love/hate отношения. Хем ми харесва как почиства лицето и грима, хем обаче ми люти ужасно на очите. Нанасям го на суха или съвсем леко влажна кожа, разтривам хубаво, за да разтвори замърсяванията, и отмивам с хладка вода. Пада лесно, не оставя никакъв филм след себе си, никакви остатъци грим няма и върху тампончето тоник след това, а кожата не се усеща пресушена. Понякога имам малко останала спирала под долните мигли, но май това е защото от щипането не мога да изплакна там като хората. Накрая просто спрях да си махам грима около очите с него. Освен дразненето на очите, отчитам като негатив и факта, че млякото е доста неикономичен продукт като цяло. Опаковката е малка (100мл) и може би има-няма две седмици след като я отворих, вече бях стигнала дъното.

Като заговорих за опаковки... Това беше може би причината да пробвам naturschön. Изчистените кутийки от рециклиран картон крият кокетни бурканчета от тъмно стъкло, които буквално са като излезли от ретро тоалетката на някоя звезда от миналото. Млякото за почистване е в шишенце от същото стъкло, с удобна помпичка.

Цените също са доста на ниво - 8-10лв са чудесно предложение за натурална козметика.


Като цяло, нямам много забележки към крема за лице и очи - може би една шпатулка към опаковките щеше да е добра идея, тъй като бъркането в бурканчетата не е най-удобното на света (особено при околоочния крем). Почистващото мляко няма да бъде повторено, обаче. Много ми се иска да пробвам и останалите продукти от серията, но при нас в Пловдив има само маслото за лице, явно са решили да ни спестят парите за серума и ексфолианта...

Ще се радвам да чуя мнението ви за серията naturschön в коментарите!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!