Tuesday 25 February 2020

Nabla Dreamy Palette

Nabla вече втора Dreamy палитра направиха, а аз още не съм ви казала за първата!


За Nabla като марка няма какво да ви говоря - нямат чак толкова много продукти, но почти всички са с култов статус и за тях се говори само с любов. Италианският бранд знае как да направи бум в свят, в който палитри вече се правят под път и над път. Също така, в свят на fast makeup и ежеседмични лансирания, Nabla се стараят не да бълват палитра след палитра, а да го правят два пъти годишно, но с креативен размах...


Първата им палитра, след като са предлагали само единични сенки дотогава, е именно Dreamy. Изчерпала се е супер бързо, а аз я взех в комплект със Soul Blooming няколко месеца по-късно (ревю на Soul Blooming тук). И не съжалявам грам за парите, които отидоха по тях - около 70 лв всяка, но всяка стотинка си заслужава.

Както ще се убедите от официалните swatch-ове на MUA-та на Nabla. Разбира се, той прилага доста сериозен натиск, но това са съвсем реалистичните нюанси върху кожа:

Nabla Dreamy е мечта. Тя е плод на нечие LSD бълнуване как да претвориш шедьоврите на Ренесанса в грим - съдя аз по наименованията на цветовете. Формулите са различни, от маслен мат до полупрозрачен shimmer. С някои от тях се работи супер лесно, някои изискват специфични четки и техники, за да бъдат използвани на макс. Матовите нюанси например са много лесни за блендване, полагат се наситено и равномерно върху клепача. Металиците са най-лесни за нанасяне с пръст и с лек натиск, а Delirium е толкова хвърчаща формула, че влажна четка и мазна основа са единственият начин да я накарам да работи за мен. Определено не смятам, че Dreamy ще е добре понесена от съвсем начинаещите в грима, но за експериментаторите е манна небесна.


Като палитра, цветовете се допълват разкошно за създаването на множество енигматични визии. Само с Dreamy можете да създадете цялостен грим на очите, тъй като съдържа нюанси за всяка нужда. Аз лично обожавам металическите, както и уникалния нюанс Vanitas, който е нещо наистина невиждано до момента и няма обясняване, ако не го видите на живо!

Като опаковка, Nabla залагат на стабилен и луксозен като усещане картон, с дизайн, който предизвиква желание да изцвиля от удоволствие. Красивите съзвездия, металическия финиш и die-cut рамката на огледалцето са разкошни.

Любимите ми нюанси
Каквото и друго да кажа, ще е излишно - просто трябва да видите и пипнете това съкровище. Аз вече обмислям да взема новата Dreamy 2, тъй като тя също ме блазни по гореизброените причини... Продуктите на Nabla са налични в BeautyBay, както и в официалния си сайт (имат доставка дотук).

Dreamy vs. Soul Blooming
Пробвали ли сте нещо на Nabla?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!