Monday 5 November 2018

Golden Rose HD Foundation, Concealer & Powder

Да подхождаш без никакви очаквания към даден продукт е много здравословно - но и доста трудно в днешно време, с толкова много налична информация още преди самия продукт да е наличен по магазините. Аз лично се старая да не се самонавивам, за да не ми е тежко после от потенциално разочарование. Но днес ще си говорим за една бюджетна серия, към която и да бях подходила с много високи очаквания, пак щяха да са оправдани. Става дума за новата HD линия на Golden Rose, която включва фон-дьо-тен, коректор и пудра. Четете надолу какво мисля за тях!


Започвам с коректора Golden Rose HD Concealer, тъй като това е и първият грим продукт, който нанасям върху лицето си (не ползвам основа). Опаковката е нов прочит на коректорите тип писалка, но вместо механизъм с въртене и четка, тук ще откриете бутон в долната част и мека гъбка отгоре. Натискането на бутона 2-3 пъти преди употреба е напълно достатъчно, като само при първата употреба е необходимо повече щракане. А гъбката е много приятна като усещане върху кожата под очите, но не очаквайте да можете само с нея да разнесете продукта.


Коректорът е с кремообразна формула, която скрива синкавите оттенъци под очите и озарява погледа по много естествен начин. Покритието не е пълно, по-скоро е средно в сравнение с другия ми коректор в момента (на Makeup Revolution). Би могло да се постигне и по-плътно покритие, но не го намирам за нужно, защото естественият ефект ми е далеч по-важен. Финишът е матов, не забелязвам събиране във фините линии, не забелязвам и оксидиране.

Като единствен недостатък бих посочила, че писалката се омазва доста неприятно, тъй като гъбката е голяма, а капачката е сравнително тясна. Не е болка за умиране, но е неприятно и бих се радвала да адресират проблема при бъдещи подобрения.

Следва звездният продукт от серията, фон-дьо-тенът Golden Rose HD Foundation. Казвам звезден, защото този фон-дьо-тен успя да задмине любимия ми Catrice HD Foundation!

В сравнително ръбатата тубичка се крие формула без мазнини, с SPF15 и пигменти, които разсейват светлината и карат кожата да изглежда фотошоп-ната. За мен лично ефектът е нереално красива кожа, което включва изравнен и избистрен тен, напълно скрити пори, кадифен финиш и някак кукленски свежо излъчване. Както казах, нямах никакви очаквания, но този фон-дьо-тен надмина и най-смелите ми за ниския ценови клас...


Формулата е кремообразна и се разнася много лесно с четка или пръсти. С гъбка не съм я пробвала, тъй като котката ми яде блендърите... 2-3 минутки след нанасяне продуктът се споява идеално с кожата и утихва в естествен кадифен финиш (не е напълно матов). Няма събиране покрай пъпчици или сухи местенца, няма събиране в бръчиците. Всичко е просто както трябва да бъде. Трябва да се отбележи обаче, че кожата ми в момента е в доста добър период.

Тъй като покритието е леко към средно, не бих казала, че фон-дьо-тенът е подходящ за скриване на акне или пигментни петна. Но може би в комбинация с коректор би се справил. Според мен е подходящ за всички типове кожа, като при по-мазните ще се изисква допълнително матиране през деня, а при по-сухите ще е добре да се ползва с по-подхранващ крем отдолу.

Отляво е коректорът в нюанс 03, а отдясно е фон-дьо-тенът в нюанс 102
Откъм издръжливост нямам никакви оплаквания - дори без основа или фиксиращ спрей издържа поне 6-7 часа. Не се оксидира и не се свлича вследствие на омазняването в Т-зоната ми. Нюанс номер 102 ми пасна идеално, любопитна съм да тествам и други два от нюансите, за да видя дали ще намеря решение и за дълбока зима, когато ставам съвсем бледа. Ароматът на фон-дьо-тена (а и на коректора) е съвсем лек и ненатрапчив - едва го усещам, и то само при самото нанасяне.

Мисля, че до момента не съм видяла недостатък на този фон-дьо-тен и го препоръчвам без никакви резерви!

Не на последно място е Golden Rose HD Powder. Пудрата от серията е доста мека и фина, и допълва перфектно фон-дьо-тена, особено ако сте фенове на матовия финиш. Да не ви плаши белия цвят на моята - това е най-светлият нюанс (очевидно), но се предлагат и "нормални". :) Нанасям я с пухкава четка върху Т-зоната веднъж за фиксаж и веднъж за освежаване привечер. От повече просто нямам нужда. За съжаление, пухчето не е много читаво и не бих разчитала на него, а в кутийката няма огледалце. Напоследък май стана стандарт пудрите да се правят за "домашна" употреба и да им липсва удобството на пудриерата, която съдържа всичко необходимо за поправки през деня. Жалко.


Общото ми впечатление от серията Golden Rose HD е повече от добро и фон-дьо-тенът ще се купува отново със сигурност. Ще се радвам да ми споделите дали сте пробвали серията и ако да - какво е мнението ви!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда. Статията е спонсорирана.

2 comments:

  1. Може ли да споделиш дали фондьотенът е ароматизиран? Ако да, силно или слабо?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Споменала съм го в ревюто - съвсем слабо ухание се усеща, само докато се нанася.

      Delete

Thank you for your comment!