Thursday 29 November 2018

Catrice Autumn/Winter Update 2018

Есенното обновяване на стелажите на Catrice се случи през август и аз както винаги закъснявам много с ревюто за него. Но, както са казали хората - по-добре късно, отколкото никога. Затова и днес захващам да ви разкажа за продуктите, които тествах!


Започвам със спиралата за обем Catrice The Little Black One (waterproof). Опаковката ѝ наподобява една конкретна спирала от по-високия клас - тубичката е сякаш направена от кожа. Разбира се, това е само илюзия, съвсем пластмасова си е. Четката вътре е сравнително малка, оформена като гребенче, с което да се достига лесно до корените на миглите. Формулата е доста течна, което хем е плюс, хем и минус. Аз харесвам по-течни спирали, но тук заради четката се получава доста сериозно сплъстяване, ако не се внимава. С внимание и лека ръка обаче се постига много красив кукленски ефект на издължени и повдигнати мигли, като обемът си личи най-вече в корените. Също така е редно да се отбележи и наситеността на черния пигмент - страхотна е. Действам с движения от корените към върха (никога загзагообразно) и така успявам да избегна натрупването на продукт. От гледна точка на лекота на премахване съм супер доволна, особено имайки предвид, че това се води водоустойчив вариант. Ронене или размазване няма изобщо. Мисля да пробвам и нормалния вариант, тъй като свикнах доста с тази спирала!

Следват сенките за очи Catrice Eyeshadow Stix, в които щях да се влюбя, ако не беше ужасно мъничката повърхност на стика. Буквално е мъка да нанеса достатъчно количество по клепачите... Иначе самите сенки са чудесни за бляскав акцент - кремообразни са, полупрозрачни (или поне телесният нюанс 01 Satinfaction), силно блестящи и изключително дълготрайни. Не мърдат след нанасяне цял ден, дори и без основа. Цветовата гама е много ограничена, но ако харесате някой нюанс - няма какво да го мислите. Само имайте предвид трудностите при нанасянето или ги ползвайте за акцент, а не като основен цвят (в това са наистина добри)...

Спиралата за вежди Catrice Brow Colorist е една интересна иновация. При ежедневна употреба пигментите в нея оцветяват косъмчетата и дори и след премахването ѝ те остават по-тъмни. Не я нося всеки ден, но определено след като я сваля вечер се забелязва потъмняването. В интерес на истината, този нюанс е много близък до моя естествен, но разликата пак се вижда с просто око. Четчицата е малка и доста удобна за разресване без натрупване на продукт - като цяло тази спирала ми помага много в озаптяването на вечно стърчащите ми вежди. Не е заместител на една любима стара спирала за вежди на Catrice, но е близо.

Балсамът Catrice Charming Fairy Lip Glow е също доста интересен, тъй като реагира с pH-то на устните ви и под перлената повърхност се появява розов нюанс няколко минути след нанасяне. Доста е перлен (почти заскрежен) и стои малко странно дори на блед човек като мен, но за зимата става. След като се изяде балсаместия слой, върху устните остава съвсем лекия намек за розово. Определено не е любимият ми продукт от новостите, но е интересен за коледно парти или зимен грим. Не и като ежедневен балсам, обаче, освен ако не искате да ви сбъркат за мъртвец някъде.


Накрая е лакът за нокти Catrice #peeloff Glam - брокатена феерия в прозрачна основа, която не ви съсипва нервите при отстраняване. Нанася се по стандартния начин на два слоя, но когато решите, че искате да го премахнете, просто подцепвате крайчето и отлепяте лака. Всъщност е толкова лесно и задоволяващо като усещане, че не мога да се удържа да не си отлепя ноктите още на втория ден... А лакът може да издържи и още, повярвайте ми! Единственият недостатък е, че консистенцията е доста гъста и нанасянето трябва да става с бавни и премерени движения, за да разпределите брокатчетата равномерно. Но пък след като засъхне, ефектът е страшно красив - като начупени коледни играчки!

Надявам се да съм ви била полезна - споделете ми в коментарите кои са вашите любимци от новите продукти на Catrice!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!