Tuesday 11 October 2016

Essence Autumn News: Lips, Face, Nails

Ако има нещо, заради което чакам есента с огромно нетърпение, това са новите продукти. Палитрата на есента винаги ме е вдъхновявала и до известна степен ме е утешавала от края на лятото. Днес ще ви представя една порция прелестни есенни новини от Essence!


Започвам с фон-дьо-тена Essence Camouflage 2-in-1 Make-up & Concealer. Това е един доста интересен продукт, който обещава силно покритие без ефект на маска, за да можете да пропуснете дори коректора. Аз лично не го предпочитам пред коректора (залагам на по-хидратиращи/озаряващи текстури, а тази е матова), но наистина потвърждавам серизоността на покритието. Заличава всичко - от пори до зачервявания и тъмни кръгове, доста успешно. Моят нюанс е най-светлият (10) и се слива перфектно с тена ми. Когато го изстискате от самата тубичка, има лек жълтеникав подтон, но именно той противодейства на синкавите кръгове под очите. Текстурата е кремообразна, а финишът е матов след нанасяне, но в ранните часове на следобеда вече има лъщене за обиране. Издръжливостта е силен плюс във фон-дьо-тена, самото покритие не се свлича и остава читаво през целия ден, дори и след попиване на себума около обяд със салфетка. Добро попадение за скромната си цена!


Продължавам с устните и един мега разочароващ за мен продукт - Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss в нюанс 01 La vie est belle. Преди време марката лансира матов глос, който беше с подобна (ако не същата) текстура, и за който можете да видите ревю тук. Сега са сменили апликатора и опаковката, но формулата си остава подобна дори и откъм аромат. Не знам какво е по-различно този път, но с този продукт така и не се разбрах заради ужасно неравното покритие тип кофти блажна боя - независимо от количеството, което нанасям. Подозирам, че проблемът е в цвета и че по-тъмните нюанси няма да изглеждат така. Това подозрение идва на база сравнението с червения матов глос, за който споменах - и с който нямах изобщо подобни драми. Но има и нещо друго в новата версия; нещо, което прави текстурата още по-лека при нанасяне и намалява "захващането" на цвета за устните. За сметка на това се захваща перфектно за всяко сухо местенце и мигрира където по устните ми си пожелае...

Абстрахирайки се от този неприятен елемент сред новостите, преминавам на нещо гениално. Матовото червило Essence Matt Matt Matt Lipstick в нюанс 07! В красивата гилза с полупрозрачно colour-coded капаче се крие прекрасна матова формула дори и за сухи устни. Нанася се гладко, като са необходими няколко минавания за плътен цвят. Но той остава плътен с времето, а усещането е все едно не носите нищо - абсолютно леко, без да се усеща сухо. Цветът пък е перфектният есенен акцент в грима, смес между кестени и сливи. Определено сериозно попадение за ниската си цена, ще взема и от другите нюанси!


Накрая оставих лака за нокти Essence The Gel Nail в нюанс 83 Pretty Cool Life. Старите лакове в тези опаковки бяха доста зле откъм издръжливост, но след промяната на серията нещата са перфектни - нанасянето е супер лесно с плоската четка, плътността на всеки пласт е съвсем ок, а издържливостта може да стигне до 4 дни (нещо уау за мен). Точно този нюанс не е в моите води, но имам и още няколко от серията и ги обожавам. :)

Сега очаквам две нови лимитки да се появят по стелажите - Me & My Umbrella и Girls Just Wanna Have Fun. Ще се радвам да споделите какво ново сте забърсали вие от марката в коментарите!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

6 comments:

  1. За мен ФДТ-а е голямо разочарование.... Купих си го преди няколко седмици и поне при мен се окислява, а трайността е повече от отчайваща, лъсвам буквално след час, а сед още няколко часа той просто запова "да се мести" и да се събира във всичките мимически бръчици, пори и т.н., но пък аз съм и с по-мазна кожа, което вероятно е и причината за всичко това.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също съм с доста мазна кожа, но през преходните сезони става доста капризна и минава през всякакви фази (дехидратира се страшно лесно). Това с окисляването ме учудва, тъй като не съм забелязала изобщо промяна на цвета. :/

      Delete
  2. Тези течните червила изобщо не са ОК, сменили са им просто опаковките. Още имам старите и все още изобщо не ги харесвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз имах от старите в червено и доста го харесвах. Беше приятен бюджетен продукт за матови устни, но за съжаление с този цвят не се разбрах по никакъв начин... Може би другите нюанси са ок, но този ми е пълна скръб.

      Delete
  3. Определено новата серия матови течни червила е по-добра - много по-трайна е. Имам номер 3 - Girl of today и го обожавам. Цвета е страхотен и поне 2 часа не ми мърда от устните. От старата серия имам светло розово (много прилича на твоето) и не е толкова траен. Но не ми е седял и като блажна боя. :) Лаковете от тази серия тепърва ги изпробвам, но от I love trends съм очарована, та съм с положителни очаквания. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не знам дали всичко не е до нюанс с тези червила... Честно казано, като сменят така нещата, понякога се обърквам - щеше да е хубаво да мога да взема за сравнение от старата серия. :(

      Delete

Thank you for your comment!