Monday 11 May 2015

Essence ♥ Nude

Всички обичаме телесните  цветове, май, не само Essence :) Но пък те претвориха тази си любов в цяла серия продукти - Essence ♥ Nude, които се вписват чудесно в концепцията за ненатрапчив ежедневен грим!


Започвам с гланца Essence XXXL Nude Lipgloss в нюанс 03 Taste the Sweets. Формулата е добре балансирана и не е нито прекалено лигава, нито прекалено лепкава. Самият нюанс - за разлика от доста други нюд глосове, които съм ползвала - стои равномерно по устните ми, а не на бледи резки. Не бих казала, че е силно покривен, но и от гланц (пък и нюд) не го и очаквам :) Уханието е леко сладкишесто, а апликаторът е издължен и обгръща доста добре устните. Оставила съм си този гланц на бюрото и посягам към него доста често, ако трябва да съм честна :)


Продължавам с червилото в нюанс 03 Come Naturally, което беше интересната изненада :) От всички нюанси харесах само този  (и точно него получих за късмет), но имах съмнение, че ще ме прави леко "умряла". Оказа се, че ми стои доста естествено и напук на притесненията една колежка дори ми направи комплимент, че ми стои хубаво :) Откъм текстура няма от какво да се оплача - червилото е меко и сравнително добре пигментирано, средно издръжливо (без хапване около 4-5 часа) и комфортно за реапликация. Предполагам на по-тъмни тонове тен би стояло още по-хубаво :)


Следват два симпатични лака - светлият (05 Pure Soul) е по-скоро френски финиш с леки фини разноцветни отблясъци на пряка светлина, а пепелта от рози (07 Hope for Love) ми стана веднага любимец, честно казано. Нанасят се равномерно, като от светлият нюанс не очаквайте плътно покритие в никакъв случай. Прави ми впечатление, че текстурата им е много кремообразна и приятна за нанасяне, което ми е много приятно при лаковете за нокти :) За време на съхнене и издръжливост честно казано нямам какво да споделя - нищо особено (да се чете "без забележки, но може и по-добре").


И не на последно място - сенките в нюанс 02 Cake Pop, които просто не можах да не взема след проба в магазина. Меки са, със супер красив блясък на пряка светлина (и приятно телесно розово на дневна), нанасят се меко и равномерно с известно наслагване. С основа издържат перфектно, но без не се задържат на клепачите изобщо. Прашат се доста, за съжаление, и трябва да се внимава при нанасяне. На swatch не излизат изобщо правилно - препоръчвам да ги пробвате в някой магазин, защото според мен наистина си заслужават :)

От ляво надясно: червилото 03 Come Naturally, гланцът 03 Taste the Sweets, сенките 02 Cake Pop
Essence ♥ Nude е приятна серия и е доста универсална. Не бих казала must-have, но чудесно попълнение за дни, когато не ви се занимава с много грим :) При мен това май се случва доста често напоследък... Споделете в коментар какво мислите!

* Постът съдържа продукти, изпратени за проба от PR.

6 comments:

  1. Много успешна серия на Есенс ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено виждам много разграбени стелажи с тези продукти, така че - да :)

      Delete
  2. Сенките ми изглеждат като чудесен хайлайтър. Жалко, че при нас не внесоха колекцията.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ехеее, и това ако не е добра идея! Мерси :)

      Delete
  3. А сенките матови ли са?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не - съдържат супер фини разноцветни блестяшки, които обаче се виждат само на пряка светлина и не можах да ги уловя :)

      Delete

Thank you for your comment!