Friday 29 May 2015

Nivea In-Shower Firming Body Lotion with Q10 Plus

Знам, че малко късно се включвам в еуфорията покрай лосионите за тяло за под душа, но досега нямах смелост да пробвам, признавам си. Имайки предвид колко е суха кожата на краката ми (напоследък и на ръцете), просто отказвах да повярвам, че тези продукти вършат каквато и да било работа. Да, пробвала съм масла под формата на масажни блокчета за под душа на Lush и на Bomb Cosmetics - и бях очарована от нивото на подхранване, но тук говорим за лосион.


За тест избрах последната добавка към серията на Nivea, а именно - стягащият лосион с Q10 Plus. Nivea In-Shower Firming Body Lotion е с консистенцията на средностатистически балсам за коса и съдържа малки жълти частички, които леко масажират и се разтварят впоследствие. Ароматът е приятно свеж, ненатрапчив -  мислете в посока типичния за Nivea аромат плюс нещо флорално. След като излезете от душа се усеща леко и много приятно охлаждане, благодарение на наличието на ментол в състава (заради което взех точно тази разновидност, хехе).

Предполагам всички сте наясно с механизма на употреба: измиване с душ гел > спиране на душа > намазване с лосиона > отмиване на лосиона > подсушаване. И предполагам, хората с плочки в банята знаят за опасно хлъзгавите последствия от тази серия на Nivea :)

Действие? Амиии... В някои дни лосионът ми е ок, в някои обаче пресушаването на кожата се усеща още към обяд (по-честият случай). Ако го ползвам няколко дни поред, кожата ми започва да си иска нещо по-сериозно. И определено не бих заложила зимно време на  такъв продукт... За хората, които не страдат от сухота, това можеше да се окаже един добър заместител за спестяване на време преди работа, ако не беше факторът икономичност (каквато липсва - трябва ми двойно количество в сравнение с обикновен лосион). За стягане няма какво да говоря - абсурдно ми се струва :)

Определено не бих купила отново. Едно - този продукт е изначално много неикономичен, второ - невинаги достатъчен откъм грижа, трето - може да доведе до неприятно подхлъзване. Гер ме светна, че версията на Balea не била толкова хлъзгава (да не говорим, че е в доста по-голяма разфасовка на доста по-прилична цена), така че може би за експеримента ще пробвам и нея. Но иначе съм дотук с лосионите за под душа на Nivea :)

Ще се радвам да споделите, ако сте пробвали - какво мислите и как се разбирате с този тип продукти?

16 comments:

  1. Пробвах, по-скоро похабих тъмно синия на Нивеа, който е по-силен от този - бива за лятото :)
    Точно вчера загледах по стелажите и лимитиран вариант на Балеа с аромат на ванилия. Много вероятно е да го взема, ако намеря празно ъгълче в някой шкаф у дома :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз загледах ванилията - другите миришат по-обикновено :)

      Delete
  2. Аз имах тъмносиния, който е за суха кожа е доста сериозно подхранващ, но като всичко на Нивеа "подхранващ" означава минерално масло. Имам версията на Балеа за суха кожа (оранжева на цвят) малко по-гъста е, не толкова силно подхранваща, но изненада - там няма минерални масла и силикони, така че я предпочитам. Първите съставки са вода, слънчогледово олио, алкохол, масло от авокадо, глицерин, масло от шеа, бадемово масло. Идеалното мързеливо решение, но не е ароматен. Усещането с лосиона на Нивеа е на доста по-овлажнена кожа, но се дължи на минералното масло и не е реално подхранване, така че няма полза от упражнението :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще я пробвам със сигурност тази Balea :)

      Delete
    2. Пробвай тази серия http://naturalcosmetic-bg.eu/products/category_id/141/Relax%2024

      Далеч са от "био", разбира се, но ми харесват. В Елитис ги има :) някои имат може би малко по-нетипични аромати заради етеричните масла, пачулите за мен бяха не дотам приятни, но на друг може да му допадне
      Това, което ми харесва, е че всяка разновидност има съвършено различна формула от другите - тоест не е заготовка за душ-гел/крем + малко аромат, както правят масовите марки.

      Delete
    3. Единственото, което ме грабна, е ментата - определено ще я подуша следващия път в Елитис. Мерси за препоръката :)

      Delete
  3. Колко жалко :( Точно този лосион много го рекламираха и мислих да го купя, за да го пробвам, но уви :( Благодаря за ревюто обаче! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Те Nivea са гръмки в рекламата, но рядко грабват напоследък. Нищо кой знае колко уау не правят за съжаление, а са име.

      Delete
  4. Тези лосиони за под душа винаги са ми се струвала лек осъмнителни. Не съм изпробвала този или друг на Nivea, но като яло не чувам добри отзиви, така че едва ли ще го направя :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Може би си заслужава да пробваш, ако имаш нормална кожа и не страдаш от сухота - иначе наистина няма смисъл, май :) Като цяло продуктът има потенциал, но нещо във формулата не е както трябва...

      Delete
  5. Ползвах белия, като излязоха, а после приятелка ми подари и синия вариант (за суха кожа).За нормална кожа през топлите сезони ми идват ок.За зимата трябва нещо по-добро иначе не са лоши.Мажа до глезените, за да не се пързалям и нямам проблем :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз мажа до глезените, но проблемът е при отмиването - явно остава по плочките. Дори и след като изсъхне банята, пак се хързулка :)

      Delete
  6. Още не съм се поддала на рекламите на тези лосиони.. така и не мога да повярвам, че лосион, който се отмива ще ми е достатъчен, че да пропусна мазането след душ.
    За ефекта на "стягане" - да не би да са имали пред вид, че хубаво трябва да се стегнеш, та да не се пребиеш по охързулените плочки като тръгнеш да излизаш от банята? LOL Както като ходи човек върху лед, eдин вид

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дааа, може би е точно това :D :D :D

      Delete
  7. МихаелаSunday, July 26, 2015

    Аз имам от същата серия лосиона за премахване на грим. По принцип много не се вържа на реклами, но тук толкова пъти чух да го рекламират като no panda effect, че не се сдържах да си го купя. Мнението ми: почти четири евро хвърлени в кофата за боклук. Тествах го около седмица с различен тип грим... Ами, панда ефект си има и по никакъв начин не мога да разчитам на този продукт да ми премахне целия грим. Кавам го с уговорката, че ежедневно нося най-вече очна линия и спирала, понякога малко сенки, почти никога фон дьо тен, коректор и т.н. Пробвах с различно количество продукт, опитах да го нанеса и втори път, както съветват на опаковката и ефекта никога не е задоволителен. Ще го изразходя все някак, но няма да повторя покупката, макар че много исках лосион/гел/нещо си, което да е достатъчно ефективно под душа без да лютти и да дразни очите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Би ли дала линк към въпросния дегримьор? Май имаше едно почистващо мляко Q10, но не се сещам дали няма и друг почистващ продукт от серията...

      Delete

Thank you for your comment!