Saturday 16 May 2015

PearlDent Bright White + Discount Code

Никога не съм си мислела, че зъбите ми имат накъде по-бели да стават. Не са ми били приоритет и никога не съм страдала от цвета им, дори и при любовта си към ярките червени червила (които подчертават наличната жълтина в зъбките). Не ми е правило впечатление обаче, че в последните няколко години кафето им се е отразило...


Днес ще си говорим за PearlDent Bright White - лентички за леко избелване на зъбите до 2-3 тона, които съдържат 6% пероксид. Признавам, че бях скептично настроена поради гореизброените причини, но си промених мнението след няколко лентички. Т.е., ако сте отворили поста, за да разберете дали работят - да, работят :)


Започвам с опаковката - 14 пакетчета с по две лентички прозрачен гел всяко, за долния и горния ред зъбки. Лентата за горния ред е по-дълга от тази за долния и добре, че е така. Поставянето е малко пипкаво първия път, тъй като гелът е доста лепкав. Препоръчвам ви да хванете от едната страна и да отлепяте бавно като държите пръста си на другия край на лентата, за да не се навие :) След което се пристъпва към поставянето - фасулски лесно прилепват към зъбите, като крайчето се  подгъва от вътрешната страна.

Усещането ми бе странно първия път - пероксидът се долавяше и даже беше малко неприятен. Лентичките се държат час-два, в което време гелът леко се разпенва и всеки път, в който преглъщах, усещах дъх на кислородна вода. След като изтече указаното време, зъбките се изчеткват от остатъците гел с четка за зъби, тъй като има малко полепнал всеки път. За щастие от втория ден вече не ми правеше впечатление дъха (а и като че се научих да намествам лентите по-добре, за да не се влияят от слюнката) и 14-те дена на курса минаха съвсем неусетно. Даже  започнах да усещам леко сладникавия ментов привкус на гела.

Аз лично ползвах лентичките вечер вкъщи, но и в офиса не е проблем, ако нямате работа с хора - лекото фъфлене е неизбежно, въпреки че лентите прилепват доста плътно :)


Какво трябва да знаете? Понякога се появяват малки бели петънца веднага след употреба на лентичките. Това се дължи на неравномерности в самите зъби - при мен се получи на един на долния ред. Не се тревожете, това отшумява за няколко часа :) Всъщност, не знам дали споменах, но PearlDent Bright White са абсолютно безопасни за емайла, за устната кухина, за стомахчето ви, за всичко общо взето. Това е най-мекият начин за избелване на зъбите, тъй като той не води до свръхчувствителност. Опази боже, моите и без това са чувствителни...

Крайният резултат за моите зъбки беше около 1 тон по-светло на предните зъби и поне 2 тона на кучешките - не разполагам със зъболекарската джаджа за мерене на нюанса, но на око го определям така. Не е нещо супер забележимо, но цветът определено е избистрен и осветлен, изглежда някак по-сияен. Кучешките зъби са ми по принцип с по-жълтеникав отенък (всеки вид зъби е с различен отенък) и при тях ефектът е най-видим, но за съжаление не успях да го уловя на снимка. За мен тези резултати са чудесни - особено имайки предвид, че допреди да получа лентичките изобщо не мислех, че имам нужда от тях. Ако държите на по-сериозното избелване обаче, едва ли са за вас. Това е по-скоро 14-дневен курс за сезонна поддръжка на зъбите и лека корекция. Имайки предвид лесното ползване и липсата на странични ефекти, определено бих повторила :)

А сега и обещаният в заглавието код за отстъпка, който можете да ползвате при поръчка на www.pearl-dent.bg :) Напишете MAQUILAB в полето Промо Код и ще можете да вземете лентичките за 44лв, вместо за 69.99лв! Кодът е валиден един месец.

Ще се радвам да споделите, ако пробвате лентичките - а скоро можем да очакваме и нови разновидности (новини от кухнята) :)

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

5 comments:

  1. Аз ползвах същите лентички, но на Crest и останах страшно доволна! Аз използвах тези за по-силно избелване в рамките на 20 дни, но към 17-тия ден започнаха да ме наболяват зъбите след като ги слагам. Зъбите ми по принцип са чувствителни и предполагам затова се получи така. От сега нататък ще си вземам от тези, които се ползват по-кратко.
    А сега ме караш да се замисля и дали да не пробвам тези на Pearl Dent. :D Определено ще споделя мнение със сравнение между двете мерки, ако реша да ги поръчам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Брр, чак ми става неприятно само като се замисля за чувствителност в зъбите - от години ми е мъка... Определено не забелязах изостряне от лентичките. Ще е любопитно да споделиш сравнение, ако пробваш и PearlDent! :)

      Delete
    2. Малко късно (или може би не съвсем?), но си поръчах лентичките и тъй като ползвах твоя промо код, реших да споделя мнение отново тук. :)

      Значи, разочарована съм честно казано. Поръчах 2 кутии (една за мен и една за сестра ми) и тази на сестра ми си беше Ок. Но моята не става за употреба. Лентичките по никакъв начин не можеха да се отлепят от пластмасата, на която са поставени. Опъвах, дърпах и само се разтягат като лукум, но не успях да ги махна дори и на парчета и се отказах. Както казах, тези на сестра ми бяха наред, затова реших да ползвам едни от нейните, чисто за сравнение. Според мен лентите са прекалено меки и едва ги отлепих от пластмасата без да се навият на ролце.
      Също така след като ги сложиш, след около 15-20мин в устата ми стана едно лепкаво и неприятно.
      Като избелване, избелват. Там нямам оплаквания. Но пак, при тези на Crest ефектът беше много по-видим още от втория ден.

      Като цяло, не бих поръчала повече от PearlDent, за съжаление. Лентичките на Crest са малко по-скъпи, но качеството им е много по-добро според мен.

      Delete
    3. Да, лесно се навиват след отлепяне. но аз им хванах цаката още след първия път - с два пръста отлепяш, а с кутрето придържаш другата страна и така всичко е наред. За мен лично не бяха прекалено меки или лепкави, но някой беше споделил, че ги държи преди употреба в хладилника и така ставали по-лесни за боравене. Ако не си хвърлила опаковката си, може да пробваш - дано помогне за повече комфорт :)

      Delete
    4. Мони, в същия ден, когато си ни звъннала относно проблема с отлепянето ти изпратихме нова кутия. Вярвам, че с нея всичко е ОК, ще се радвам да пишеш! Очевидно при изпращането куриерите са я изложили на слънце. Друга причина не виждам.
      Що касае интензивността на избелването, не забравяй, че лентичките на Crest имат в 2-3 пъти повече пероксид, което пък няма трудно би могло да не предизвика свърхчувствителност, че и да не навреди на емайла. Това го казвам като момиче, ползвало и Crest преди, не като част от екипа на PearlDent. :)

      Delete

Thank you for your comment!