Wednesday 6 May 2015

Kocostar Therapy Pack

Още имам продукти от MemeBox, за които да ви разказвам :) Днес ще е за един пакет с 4 вида sos продукти - за грижа от глава до пети, буквално! Те са на марката Kocostar и по принцип се предлагат и поотделно. Не мога да кажа, че съм много очарована, но определено има попадения. Ето и за всеки продукт поотделно.


Kocostar 5 Finger Nail Pack – маска за нокти и кожички под формата на малки „джобчета” за всеки пръст. Удобни са и може да се чете книга например, докато ги носите, но нищо по-пипкаво. Оставят се за 30-60 минути и след това остатъкът от продукта в джобчетата се масажира в ноктите и кожичките. Справиха се повече от идеално – кожичките ми бяха в покъртително състояние, а ноктите ми бяха супер сухи. След като свалих маската леко избутах кутикулите и втрих остатъка с лек масаж (доста мазничко е). Резултатът беше нокти като след маникюр – красиво изглеждаща плочка и нито помен от сухите и стърчащи кожички!


Това е втората маска-маникюр, която пробвам и вече съм им заклет фен (вижте ревю за нея тук) :) Пробвах и една на Beauty Formulas, която се предлага в Lilly, но ефектът няма нищо общо с корейските, да не говорим, че самите ръкавици са доста неприятни...Kocostar Face Spot Mirror Patch – лепенки за пъпки, които се слагат вечер и се махат на сутринта. Честно казано, не видях кой знае какъв ефект от тези лепенки в сравнение с други продукти против пъпки. А и имам чувството, че запечатвам под фолиото всички бактерии, които от топлината си вилнеят на воля... Наличието на нискокачествено подобие на огледало в опаковката пък ме озадачи тотално :D


Kocostar GGongji Hair Pack – също продукт, от който не останах особено доволна. Ползва се на измита и изсушена коса, като едва успях да напъхам опашката си в джобчето и да го пристегна с включения ластик. А след като я извадих след половин час, все едно не си бях мила косата там, докъдето беше стигнала маската. За ефект при това положение няма смисъл да говоря...И накрая - маската за крачета Foot Peeling Pack. Оставих я за накрая, защото именно сега през пролетта стъпалата се "събуждат" за нов живот в сандали и им трябва малко екстра помощ, дори и цяла зима да сте се грижили за тях перфектно. Маската е под формата на чорапки, с които престоявате 90 минути - удобни са, не омазват, може да си се ходи с тях (само се хлъзга малко). Можете да видите клипче за продукта тук. По време на престоя започва да става малко хладно на краката, предполагам от някоя от съставките. След като махнете чорапките, измивате с хладка вода и чакате... Какво чакате?

Бях подготвена, че след 3-4 дни започва яко лющене на мъртва кожа, защото това е пилинг маска, все пак. През тези дни кожата на краката ми беше ужасно суха и я усещах даже малко неприятно. След това наистина започва лющене, доста обилно на някои места - най-вече, където по принцип се натрупва кожа. Бих казала, че си поддържам петичките в чудесно състояние, но явно има накъде още да се върви :) Лющенето продължава няколко дни, през които е хубаво всекидневно да се минава с пила/ексфолиант. Не вярвам маската да се справя с по-сериозни и проблемни пети, но за сезонно козметично преобразяване на стъпалата е чудесна и бих пробвала още някоя подобна :)

Какво ще кажете - интересни ли са ви подобни "салонни" процедури в пакетче?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!