Wednesday 13 December 2017

Advent Calendars 2017 // Yves Rocher & Balea

Вероятно не сте пропуснали постовете ми в социалните мрежи - и вероятно знаете за какво ще ви говоря днес. :) След като миналата година пробвах за първи път козметичен коледен календар, не исках да пропусна и тази, заради което дебнех dm-ския вариант на собствената им марка Balea. И успях да го взема въпреки силно ограничените количества. :) Но това не беше всичко - навръх първи декември един весел куриер ми донесе един наистина весел подарък. Календарът на Yves Rocher!


Всяка сутрин започва неизменно с отварянето на прозорчетата. Въпреки че знам какво има във всеки от календарите, си казах, че няма да отварям всичко наведнъж. Изкушението е голямо, разбира се, но... Всекидневното удоволствие от откриването на сладките продукти е още по-голямо. Можете да следите моите Instagram Stories, в които всекидневно качвам новите неща. Към момента в този пост ще видите само част от досегашната плячка - а накрая ще обновя със снимки на цялото съдържание. :)

И така, ето моето мнение за двата календара, точно след като ги преполових...

Започвам с коледния календар на Balea. Ако щете ми вярвайте, разглеждах и сравнявах какви ли не календари в опитите си да подбера нещо хем прилично откъм продукти/размери, хем и на нормална цена. Не исках нокторезачки и бомбички за вана, и със сигурност не ми се даваха $$$ за луксозен календар, пълен с мини миниатюри... Именно затова календарът на Balea изпъкна най-силно сред всички - цената му от 33лв, приличните размери на всички продукти и любовта ми към марката бяха повече от достатъчна причина да се спра на него.


Календарът е класически като форма: доста голям, но пък сравнително плосък, така че нямам проблеми със съхранението. Съдържа 24 прозорчета с микс от грижа за лицето, косата и тялото. Всички те са в празнични опаковки и с празнични аромати на бисквитки, чай, ванилия... Постарали са се доста откъм всеки детайл, за да направят преживяването наистина празнично. За момента фаворит ми е маслото за крачета, както и единия душ гел (виолетки и малина!).

Обърнатото кремче е с размер 20мл (за сравнение)
Най-малкият продукт в календара е нощният крем (5мл), а най-глупавият - пресованата кърпа, която незнайно защо са сложили баш на 24-ти... Но дори и без нея, този календар покрива 99% от изискванията ми за коледен календар.

Ето и съдържанието по категории:

Коса: шампоан, балсам, нощна маска и масло
Грижа за тялото: пилинг, три душ крема и два лосиона за тяло с разкошни аромати
Грижа за лице: дневен и нощен крем, почистващ гел, ексфолиант (май), лек лосион, BB крем и крем за селфита :)
Допълнителна грижа: две маски за лице, ексфолиант за устни и освежаваш спрей за лице
Разни: крем за ръце, масло за крачета и безумната пресована кърпа
Последният процент пък се покрива от коледния календар на Yves Rocher - и ако се чудите за какво е той... За по-интересна опаковка е. :)


Както се вижда от снимките, календарът е всъщност кутия, пълна с кутийки. 24 разкошни декоративни кутийки, които ще бъдат запазени и напълнени с бонбони догодина. Вътре в тях има селекция от грим, грижа за лицето, тялото и косата. Истината е, че съм пробвала голяма част от продуктите, но пък някои не съм и това прави всеки ден истинско удоволствие (знаете какви са им ароматите). Има представители на всички линии на марката, май само мъжки неща няма. Откъм грим нещата са класически, така че да се харесат на максимално голям кръг от дами. Размерите на тубичките и шишенцата са в по-голямата си част прилични. Звездите на този календар за мен са мини-ароматите - любимият ми Quelques Notes d'Amour и Comme Une Evidence.

Единственият негатив на този календар е малко трудното вадене на нещицата - аз лично не намирам за удобно да отварям кутийките както са в рамката, а ги вадя. И после трябва да ги сложа някак върху срутилите се отгоре кутийки. Което... На фона на супер красивия и компактен дизайн не е нищо, наистина.


Ако трябва да съм честна, тази година единствените чужбински календари, които ми грабнаха вниманието, бяха луксозните версии на Rituals (при който имаше много повторения от миналата Коледа) и L'Occitane (при който пък миниатюрите ми се сториха твърде миниатюрни). Плюс този на Yves Rocher - и съм изключително благодарна на техния екип за страхотния жест с изпращането на календара им, въпреки че не беше пуснат за продажба тук. Да се надяваме, че догодина ще го видим в родните бутици на марката. А дотогава можете да пробвате двете нови коледни лимитирани колекции от тази година, които включват страхотни подаръци!

Ето и съдържанието по категории:

Грижа за под душа: три душ гела Plaisirs Nature, успокояващ балсам за душ и ексфолиант
Грижа за тялото и аромати: лосион за тяло, крем за ръце и два минипарфюма
Грижа за лицето: демакиант за очи, мицеларна вода, крем за лице и балсам за устни
Коса: три шампоана и нощна грижа
Грим: червило, два нюанса сенки, два цветни лака, един топ лак с брокат и една основа
Приятелят ми беше с мен, когато взех календара на Balea, и твърди, че при вземането му в ръце съм изглеждала щастлива като малко дете. Явно в коледните календари има нещо, което ми действа на подсъзнателно ниво... Колкото до купчинката продукти, която излезе от двата календара - не знам за вас, но аз съм маниак на тема travel size козметика и тези тубички, кутийки и шишенца ми пълнят душата. Дано да се очертава нова година с много пътешествия! Предполагам, за някои от нещата ще ми дойде музата да пиша, така че ако имате въпроси за тях или искате да видите ревю за конкретен продукт - само ми кажете в коментарите. :)

* Календарът на Yves Rocher ми бе предоставен от бранда.

2 comments:

  1. Ще ми бъде интересно да пишеш мнението си за нощната грижа за коса на Ив Роше.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И за мен тя е сред най-интересните продукти, май такава досега не съм ползвала изобщо :)

      Delete

Thank you for your comment!