Monday 10 November 2014

Yves Rocher Quelques Notes d'Amour

Новият аромат на Yves Rocher ми харесва. Харесва ми прекалено много!


Quelques Notes d'Amour е изтънчена поезия от няколко стиха :) За начало - бергамот и тръпчив червен пипер, сърцевина от роза, гваяк и пачули, и завършек от кедър и бензое. Но ароматната стълбица на парфюма всъщност не го описва добре - душата му е толкова загадъчно оплетена в тези нотки, че дори не се и опитвам да го разбирам чрез тях... Започва стегнато и леко провокативно - като първите стъпки на някоя femme fatale в балната зала, и утихва изтънчено като чаша отлежал коняк в по-късните часове на нощта.


За мен той е олицетворение на всичко френско, изискано и нежно - ако се сещате за филма Midnight in Paris, носи ми точно това романтично, загадъчно и леко въздухарско настроение. Като рокля с гол гръб, отражението на айфеловата кула в огледалото, фенерите по моста над Сена...

Quelques Notes d'Amour не е нито тежък вечерен аромат, нито всекидневно ухание, което да отива на всичко. Той е специален - от онези, които пръсваме леко преди среща с любимия човек :)

Шишенцето е вдъхновено именно от любовта, с малко сърце на ъгъла, което закачливо отразява нюансите на кехлибареното ухание. Нямаше как да не се влюбя в аромата още от първия ми досег с него (когато всъщност ме заля и "френското" усещане, въпреки че кракът ми не е стъпвал във Франция). Така че - без Шанел 5 за мен. Аз си пръсвам от Yves Rocher Quelques Notes d'Amour преди лягане :)


* Продуктът ми е изпратен за проба от PR.

6 comments:

  1. Много, много добро ревю :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси! Парфюмите са ми много поетична тематика :)

      Delete
  2. Ами личи си да ти кажа...Много красиво си се изказала :)

    ReplyDelete
  3. :) Красиво ревю!

    ReplyDelete
  4. Много се радвам, че ви е харесало ^^

    ReplyDelete

Thank you for your comment!