Friday 27 May 2016

Yves Rocher Comme une Evidence, Le Parfum

Всеки нов сезон заслужава нов аромат - въведение, ако щете. Ухание, което да събуди позаспалите емоции, присъщи на четирите годишни времена, и да изпълни въздуха с очакване за нещо наистина вълнуващо.

През последните няколко месеца усещам доста ясно изразен обрат в предпочитанията ми за аромати. Днес ще ви разкажа именно за един, който допреди година може би нямаше да съм способна да оценя, а в момента ползвам почти всекидневно. Той беше моята прелюдия към пролетта, намек за вече отминаващата ера на плодовите и бонбонести парфюми, и порив към по-женствените ухания.


Yves Rocher Comme une Evidence е хармония, ненатрапчива простота и свобода за интерпретация. Връхните нотки са на виолетка и бергамот, сърцевината омайва с роза, жасмин и момина сълза (любима нотка), а основата е положена върху изискано пачули. Комбинацията е толкова добре осмислена, че за мен нито един от елементите не доминира прекомерно, разваляйи баланса. Въпреки острите ми предпочитания към подправките от известно време насам, мисля че доста често ми е необходима глътка свежест в лицето на едно толкова женствено и хармонично шипрово ухание. Затова и с идването на по-топлите дни този парфюм тотално ме завладя :)


Кубичната бутилчица с нежен металически "етикет" стои изящно на тоалетката и със сигурност би представлявала перфектен подарък. Можете да разчитате на дълготраен аромат и доста комплименти, ако изберете Comme une Evidence :)

А сега е време да ми споделите кой е вашият избраник за пролетта!

* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда.

4 comments:

  1. Този парфюм ми харесваше в началото и после все по-малко и по-малко с времето. За сметка на това, майка ми в момента май е на третата опаковка. Аз съм влюбена в Cerisier en fleurs и Thé vert на Yves Rocher и ми е много тъжно, че са толкова нетрайни, защото са прекрасни много нежни и ненатрапващи се свежи аромати, каквито харесвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм голям фен на Nature, но той ми е малко нетраен. Май е малко hit or miss, тъй като съм била изненадвана от плодовите им тоалетни води :)

      Delete
  2. Любимият ми парфюм е Evidence на Yves Rocher, но този:
    http://www.yvesrocher.ca/control/fragrances/women-s-eau-de-parfum/comme-une-evidence-eau-de-parfum/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм пробвала по-леките версии, честно казано, но предполагам са също толкова вълшебни :)

      Delete

Thank you for your comment!