Monday 4 December 2017

Artistry Deep Cleansing Mask & Refreshing Moisture Mask

Години наред не залагах големи надежди на маските за лице - рядко виждах забележими резултати, а и е една стъпка повече за мързел като мен. В последната година обаче открих няколко страхотни маски, които показват резултати без да са особено сложни за употреба (и мога да ползвам, докато взимам душ). Днес ще ви разкажа за две такива от Amway!


Amway Artistry Deep Cleansing Mask е маска с амазонска бяла глина, каолин и цинк, която действа почистващо, контролира омазняването и подобрява вида на порите. 3 от 3 откъм ефект - да, може и да е само за ден, но и в трите направления виждам настина осезаем ефект. Маската е бяла на цвят, ухае леко парфюместо и е с гладка кремообразна консистенция.

Нанася се на почистена кожа, като аз я ползвам след измиване на лицето под душа (тъкмо да ползвам разтварянето на поричките от топлото). Оставя се за пет минути и се отмива. Трябва да предупредя, че след нанасяне се усеща щипане - и то доста за моите стандарти, почти като ензимен пилинг. След отмиване може да има и леко зачервяване. Ползвам я главно сутрин, когато кожата ми е мазна и се опитва да го играе не по правилата - ефектът е по-добре изглеждащи пори (явно почиства горната им част), намалена мастна секреция и като цяло по-свежа и чиста кожа в рамките на деня.

Amway Artistry Hydra-V Refreshing Moisture Mask е овлажняваща маска с освежаващ ефект. Серията Hydra-V е чудесна (ревю) и тази маска не прави изключение. Кремообразна е, ухае чудесно, овлажнява и подхранва чудесно, а и наистина освежава кожата. Нанасям я отново под душа и я отмивам след пет-десет минути. Може да се ползва и като нощна маска (нанася се на тънък слой и след пет минути се масажира в кожата, като остатъкът се премахва с памучен тампон). В повечето случаи, след като ползвам маската не използвам крем изобщо - тя ми е напълно достатъчна.


Ако се чудите за други маски, които работят за мен - червената L'Oreal Pure Clay е една от тях. А наскоро се запознах и с мехурчестите маски на Purederm. :) Какво бихте препоръчали вие?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!