Wednesday 12 July 2017

SPF Facial Sprays // SVR, Bioderma, La Roche-Posay

Това лято ще бъде запомнено като "лятото на слънцезащитните спрейове за лице". :) Тествах три, но още от първия знаех, че това ще е незаменим продукт за всеки сезон. Въпреки че в началото имах резерви към това дали пазят изобщо, след няколко употреби вече бях убедена. Все още не смятам, че тези спрейове са подходящи за основна защита, но са перфектни за освежаване на основната защита!


Ще оставя ревюта на трите спрея отдолу, а сега ще се фокусирам върху сравнението между SVR Hydracid Brume Eclat SPF15, Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF30 и La Roche-Posay Anthelios Invisible Fresh Mist SPF50.

Спрей/дозатор: Най-фин е спреят на La Roche-Posay, след него е този на Bioderma, а накрая е SVR. Никой от тях няма да остави лицето ви чисто мокро, но при Bioderma и SVR определено има нужда да изчакате около 30 секунди преди да се слеят с кожата, именно заради по-големия размер на пръските. Също така е добре да се отбележи, че при SVR и Bioderma спреят пръска еднократно при натиск, докато при La Roche-Posay пръска докато прилагате натиск върху дозатора.

Формула: Формулата на SVR и Bioderma е насочена към избистряне на тена и хидратация с освежаващо действие, като при SVR имаме добавена и защита от вредите на околната среда. При La Roche-Posay формулата е матираща. Слънцезащитният фактор на SVR е 15, на Bioderma е 30, на La Roche-Posay е 50.

Финиш: SVR и Bioderma са определено по-подходящи за дами с нормална/суха кожа, тъй като финишът е сияен. Или поне е такъв върху моята смесена/мазна кожа. Сиянието е силно изразено при SVR, но това е една от основните функции на продукта, все пак. :) Тези два спрея ползвам над грим (пудра/ФДТ), като забелязвам, че те и фиксират леко самия грим. La Roche-Posay пък помага за матирането и да нямам грим отдолу - този ефект не е силен, но в определени ситуации е осезаем.

Усещане: Аз лично не пестя от продуктите при нанасяне и именно заради това може впечатленията от тази секция да варират според количеството, което нанасяте.

> SVR освежава приятно, като оставя леко "стегнато" усещане след попиване (то отминава след около половин час). Ароматът му се задържа доста дълго.

> Bioderma е най-освежаващият от трите, буквално го усещам като термална вода. Понякога също оставя леко стегнато усещане, но за съвсем кратко. Ароматът е лек и ненатрапчив, изчезва бързо.

> La Roche-Posay не се усеща. Буквално все едно не пръскате нищо върху лицето си, като "сух" спрей е. Ако прекалите (случи ми се първия път, защото си мислех, че спреят наистина не пръска), ще видите пудрени частици върху лицето си, но те се стапят в кожата. Ароматът е свеж и пудрен.

Опаковка/цена: Спрейовете на SVR и Bioderma са по 50мл, а на La Roche-Posay е 75мл. Още не съм изразходила напълно нито един от тях, но мисля, че всички ще стигнат за горе-долу един и същи брой нанасяния. SVR струва около 25лв в аптеките (опаковката ми беше изпратена за проба), Bioderma е 22.90лв (enzo.bg), а La Roche-Posay е 26.90лв (отново enzo.bg). Цените в аптеките варират, а има и отстъпки, така че сигурно има и по-евтини варианти. Според мен хич не е евтино удоволствие, но имайки предвид спорадичната употреба и удобството... си заслужава!


В заключение, за моя тип кожа спрейчето на La Roche-Posay се оказа най-подходящо. Харесвам и другите два, може би за зимата ще са ми перфектни. Като продукт за дамската чанта се оказаха наистина незаменими, тъй като могат да се нанасят над грима - в обедната, за кратка разходка, за подновяване на слънцезащитата точно преди да се приберете от плажа... Както подчертах, не разчитам за тях за основна слънцезащита.

Относно нанасянето - аз лично пръскам зигзагообразно или на зони (чело, средна част, брадичка), като се старая да не забравям да си свия устните навътре. Иначе ще си хапна слънцезащита. :) Също много сериозно напомняне е да пръскате ушите, тъй като и те са уязвими, а със спрея нямате оправдание да не ги пазите.

Ето и линкове към отделните ревюта:

> SVR Hydracid Brume Eclat SPF15
> Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30
> La Roche-Posay Anthelios Invisible Fresh Mist SPF50

Споделете ми какви са вашите впечатления от този тип продукти и дали сте пробвали на други марки!


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!