Wednesday 21 June 2017

La Roche-Posay Anthelios XL Anti-shine Dry Touch Gel-cream SPF50+ // Invisible Fresh Mist SPF50

Привет!

Днес ще ви разкажа за два слънцезащитни продукта на La Roche-Posay, които ме привлякоха с обещание за матиране и високо ниво на предпазване. Това лято определено взех нещата в свои ръце отрано и не съжалявам изобщо (все още нямам нито едно зачервяване или изгаряне на презрамки!). :)


Започвам с La Roche-Posay Anthelios XL Anti-shine Dry Touch Gel-cream SPF 50+. Последният да затвори вратата и на печелившите честито... Накратко, това е матиращ продукт със "сух" завършек и широкоспектърна фотозащита. Формулата е типична - сравнително гъста на излизане от тубичката, има леко съпротивление при нанасяне, което обаче не е неприятно. По-малко от минута след намазване няма и помен от следи или лепкав или белезникав слой, кожата буквално попива продукта и остава матирана и естествено изглеждаща. За съжаление, този ефект се губи след 4-5 часа, и затова оставих крема за плаж - в града ще заложа на друг. Друг минус е трудното отмиване заради подсилената водоустойчивост на формулата. Двойното почистване (дегримьор и измиване) за мен е задължително, когато съм с този крем.



Тази версия на крема е без аромат (плюс в слънцезащитата, която и без това може да подразни доста кожата) и е с фактор SPF50+, което го прави подходящ за чувствителна кожа, която реагира бурно на слънце. Флаконът е чудесен, с помпичка, която трудно ще омажете дори и на плажа.

Като цяло, освен малко по-тежката за нанасяне и отмиване формула, това е един чудесен слънцезащитен продукт за смесена/мазна кожа, с който едва ли ще имате проблеми. Имайте едно тези две неща и се наслаждавайте на слънцето. :) Цена: около 30лв.

Следващият продукт е от вече любимата ми категория - слънцезащитен спрей за лице. La Roche-Posay Anthelios Anti-shine Invisible Fresh Mist SPF50 е матиращата кокетка в колекцията ми. Това е и най-финият спрей от трите, които имам (ревюта - Bioderma / SVR). Именно поради тези две причини е може би и най-любимият ми. Не е толкова освежаващ, но пък за сметка на това не оставя сияен финиш върху лицето. Всъщност, не оставя нищо, напълно неосезаем е. Даже да се зачудиш дали изобщо нещо ти пази лицето, но от La Roche-Posay са се погрижили да разсеят чуденката с видеото отдолу. :)


Откъм матиране, не бих разчитала да заменя с него пудрата си - но има доловим ефект и в тази насока. С останалите спрейове, които пробвах досега, финишът беше определено сияен. Tук пък е определено по-матов. Така че със сигурност мазните кожи ще са по-добре с този вариант.


Флакончето е 75мл (на другите марки са по 50мл), но се усеща някак супер леко. Може би е от самата формула, все пак милилитрите са мярка за обем, а не тежест. Цената по спомен беше около 26.90лв от Enzo, в аптеките може да се намери и по-евтино.


С това приключвам днешния пост, но ще се радвам вие да го продължите с коментарите си!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!