Friday 21 July 2017

Tropical Vibes // Balea, Sundance, Ebelin, Batiste

Това е лятото на ананасите, дините и все тропически плодове и зеленчуци! Шегата настрана, като че миналата година тази мания тепърва набираше популярност, а сега буквално избухна. Което може само да ме радва, защото съм фен на всичко, което ухае на лято. :) Затова и през последните няколко седмици на тоалетката ми кацнаха прелетните птици на dm - лимитирани продукти, които са тук само за топлите месеци, за съжаление. Все се надявам, че някои от тях ще останат!


Набързо ще ви разкажа за всеки продукт поотделно, а ще се радвам и да видя вашите тропически покупки. :)

Започвам с първото в хронологичен ред - спрейовете за тяло. Сдобих се с розовия Balea Bahamas Dream още преди месец и нещо и се влюбих в него. Ухае на смес от кокос и франджипани, което е почти коктейлна комбинация, донякъде все едно се пръскате с вид пиня колада. Тъй като опаковката е доста голяма, икономии не се налагат.


След като се попръсках на воля с Bahamas Dream, реших да взема и Sommerwonne, което така и не разбрах на какво точно трябва да мирише. За мен лично е нещо от детството - реплика на спрей, който леля ми беше донесла от чужбина. Този аромат е по-лек, а и по-свеж.

Публикация, споделена от MaquiLab (@maquilab) на


Цената на спрейовете е около 4лв.

Следва кремчето за ръце Balea Tropic Fun - както виждате, освен с малката тубичка се сдобих и с големия размер. Кремът ухае супер вкусно на сладкиш с пълнеж от ананасов крем (и маракуята се усеща, но по-слабо). Формулата е сравнително подхранваща, даже леко мазнее докато попие. Имайки предвид колко често си мия ръцете в жегите, съвсем нямам против по-сериозната грижа. Все пак, не е съвсем лека лятна текстура, както си мислех на касата. Цената на малката тубичка беше около 1.5лв, а на голямата - 2.80лв (по спомен).


Сладкия дезинфектант за ръце Balea взех... именно защото е сладък. И той ухае на ананас, но алкохолният аромат донякъде тушира сладостта. Не е с нищо по-различен от всеки друг дезинфектант, но пък е облечен с ананасова дрешка! Цената беше около 4.50лв.


Ексфолиантът за тяло Balea Sommerliebe беше чудесно попадение. Ароматът е на сочни диня и пъпеш, много свеж и вкусен. А розовият цвят на самия продукт също допринася за настроението. Формулата се разпенва като душ гел и съдържа малки остри частички - не са подходящи за ефективна ексфолиация, а по-скоро за ежедневния душ. Цената от около 3-4лв също наклони везната.


Най-разочароващ от всичко e лакочистителят с маракуя Ebelin, при който уханието е едва доловимо на фона на разтворителя. Чак ме хвана яд, защото за 2лв щях да си взема доста по-голяма разфасовка от това мини, но пък не може всичко да е перфектно... :)


Тази година слънцезащитната серия на dm ме изкуши само с един продукт: пяната за след слънце Sundance Apres Pflegeschaum. Признавам, че не съм го ползвала още по предназначение, но на първо четене вкъщи мога да кажа, че действа успокояващо и омекотяващо (но не много). За съжаление, ароматът не е тропическия рай, който си представях... В него има нещо доста изкуствено парфюмно. Не знам дали сте погледнали ревюто ми на пяната за тяло на Balea след като му направих редакция - но ако сте, значи знаете за недостатъка ѝ с втечняването на продукта. Надявам се тук да нямам същия проблем, въпреки че самият продукт е подобен. Цената на пяната е около 9лв.


За накрая оставих единствения продукт, който не е на dm марка - сухия шампоан Batiste Tropical. Преди време бях пробвала друг вариант и той донякъде оправда очакванията ми, но не успя да се нареди начело на класацията. Сега се разбрахме почти перфектно, като единствен недостатък са белите следи, които остават при невнимание и недобро разресване. Но това е проблем на почти всички сухи шампоани, все пак. Ароматът на кокос е страхотен - не е прекалено силен, но се здържа в косата доста дълго. Косата става доста пухкава и обемна, дори и състоянието ѝ да е вече beyond repair. Та, бих взела поне още една опаковка за дългите зимни дни... :) Цената беше около 5лв (отново по спомен, хич не ме бива в тези неща).


Е, какви са вашите тропически находки?

2 comments:

  1. На Batiste тропическия сух шампоан ми е много любим! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Само се надявам и зимата да го има! :)

      Delete

Thank you for your comment!