Thursday 27 July 2017

Bourjois Rouge Laque, Volume Reveal Adjustable Mascara & Sculpt Bronze

Ако има нещо, в което не съм добра - това е писането на статии за нови продукти. Докато ги тествам на воля, докато си съставя мнение... и те вече отдавна не са нови. Днешното ревю също ще е за няколко не-новини, от Bourjois. Надявам се все пак да ви е полезно, а и приятно. :)


Започвам с новите попълнения в линията Rouge, които са с мокър завършек. Както и останалите продукти от серията, Bourjois Rouge Laque се помещават в изключително симпатични опаковки с мек апликатор. Формулата е лека за нанасяне, може би една идея по-плътна от матовите си събратя, но полага цвета без проблеми. Покритието е сравнително плътно, като можете да регулирате наситеността до известна степен. След като сте доволни от ресултата, препоръчвам да оставите устните полуотворени за около минутка, докато цвета се "слегне". Единственият недостатък на Rouge Laque е именно тук - леко лепкавото усещане, което остава след като продуктът направи спойката, особено ако нанесете повече от продукта (което не е препоръчително).


Финишът е наистина мокър на фона останалите продукти от серията, но не очаквайте гланц в никакъв случай. Това е по-скоро хибрид между матово червило и такова със сатенен завършек. Самият блясък изчезва след около час носене и остава само цвета. А той е доста дълготраен - дори и при по-обилно хапване остава на мястото си.

С тези червила можете да постигнете модерния в Южна Корея градиент - напластявате малко по вътрешни контур и след няколко минути попивате със салфетка. Остава само приятен stain. :)

Цветовете в гамата на Rouge Laque са типичните за бранда - игриви и закачливи. Аз пробвах 01 Majes'pink и 05 Red to toes, и от двете розовото ми допадна повече за моя тен. Нямам особени забележки към тези червила; на фона на матовите от серията са по-комфортни за носесене, така че се радвам на попълнението. :)


Следва спиралата Bourjois Volume Reveal Adjustable. Както говори името ѝ, тя е предназначена за наслояване до получаване на желания ефект. Аз лично не обичам да напластявам спиралата, защото миглите ми се сплитат ужасно. С тази обаче нямам такъв проблем, наистина са си свършили работата в това отношение. Друг е въпросът, че колкото и да напластявам, не получавам повече обем. Пробвах и на няколко пласта един след друг, и да нанеса следобед върху напълно засъхнала спирала - без успех в увеличаването на обема.

Всъщност, с Bourjois Volume Reveal Adjustable е максимално улеснено постигането на перфектно разделени и добре оформени мигли за "ежедневна" употреба. Фактът, че спиралата не прави миглите твърди, е също голям плюс за мен. Мразя, когато спиралата спече миглите така, че после ме е страх да не ги счупя при почистването. Което също е доста лесно тук, заслужава да се отбележи.

Не на последно място е увеличителното огледалце на шишенцето - приятен, но не супер полезен атрибут, който лично аз не ползвам. Но ако все пак решите да подновявате спиралата си в метрото, е ефектно решение. :)


Като за финал идва бронзиращият флуид Bourjois Sculpt Bronze. Това беше и най-интересният за мен продукт, тъй като досега не бях ползвала течен бронзант. В гел формулата са потопени пигменти и блясък, които озаряват тена и го подсилват без да изглеждат изкуствено. За белушко като мен това си е чисто обещание за любов. :)

Нанасянето на флуида е доста лесно: просто мацвате там, където искате да подчертаете тена си (скули, нос, ключици...). Важно е да работите бързо и с размах, защото формулата се слива с кожата и изсъхва много бързо. Аз лично ползвам пръсти, но с малко кабуки нещата ще са една идея по-лесни. Честно казано, при първите нанасяния се оплесках доста...

Ако сте с по-тъмна кожа, това ще е перфектен вариант за под регулярния бронзър, като ще дава още едно измерение и ще действа като основа. Може да го ползвате и като хайлайтър (за наистина тъмна кожа). За светъл тен това е просто още едно амплоа на бронзъра - зависи какви са предпочитанията ви за текстура.


Пробвахте ли вече някой от продуктите? Аз няма търпение да ви разкажа за още по-новите нещица и лимитираната колекция с Eli Grita - обещавам, съвсем скоро. :)

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!