Tuesday 4 July 2017

A Quick Post: Flormar Pretty Compact Blush-on

Едно бързо ревю, което бавя от доста време. Двойният руж Flormar Pretty Compact Blush-on е продукт, който предизвика доста шум преди няколко години, но така и не ме грабна достатъчно. Допреди няколко месеца, когато съвсем спонтанно го грабнах от стелажа при едно посещение в Елитис...


На първо четене Flormar Pretty Compact Blush-on ми се стори приятна комбинация от коралово и леко сивеещ светъл бронз - красиви нюанси за лятото. При нанасяне обаче не останах никак доволна, колкото и да ми се искаше.


На първо място е проблемът с разпращаването, което успях да минимизирам само с най-меката ми четка за руж на Yves Rocher. По принцип не съм от хората, които намират разпрашаването за голяма трагедия, освен ако то не пречи на това продуктът да "залепне" за кожата. Тук ситуацията не е такава, но пък количеството прах е просто покъртително...

На второ място като проблем е пренасянето на самите цветове върху кожата. Кораловото излиза върху скулите ми като мътно оранжево, а бронзиращият нюанс пък става буквално блатен. Това обаче е може би от моята кожа и няма да го смятам за минус - не всички нюанси ми отиват. И двете части на продукта съдържат топъл блясък, който изглежда доста красиво на слънце, така че определено ги виждам като продукт за pool party. Издръжливостта също допринася за това, тъй като е доста над средните 3-4 часа за моята кожа (особено при кораловия нюанс).


Нанасянето, с изключение на разпрашаването, е лесно - на мен ми стига едно загребване с четката, за да постигна необходимата пигментация. Блендването също не е проблем.

Опаковката отговаря на цената - дуото беше около 6лв, така че не очаквайте нещо много приятно на вид и усещане. Но като цяло за толкова бюджетен продукт Flormar Pretty Compact Blush-on се справи доста добре. Ако успеете да се разберете с цветовете, мисля че ще се разберете и със самия руж. Предлага се и в още една разновидност, по спомен с розов руж и малко по-тъмен бронзър. А в серията има и отделни бронзъри, отново по спомен.


Мисля, че доста от вас ще имат какво да кажат по въпроса - как го ползвате и на какът тен би отивал най-много?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!