Monday 10 July 2017

Yves Rocher Les Plaisirs Nature Concentrated Shower Gel

Последната иновация на Yves Rocher е една малка сладка бутилчица душ гел. Ако се чудите с какво тя е по-различна и най-важното - защо да си купувате малък душ гел на цената на голям, четете надолу!


Yves Rocher Les Plaisirs Nature Concentrated Shower Gel е колекция от три душ гела с концентрирана формула, при която 100мл = 400мл от "обикновената" колекция. По този начин са успели да редуцират екологичния отпечатък: 50% по-малко пластмаса и парникови газове, биоразградима формула с 97% съставки от растителен произход и опаковка от рециклирани материали (която също можете да рециклирате). Дотук прекрасно, но дали качеството е запазено и дали наистина малката бутилчица ще изтрае колкото голяма?


На първо място за качеството. То е също толкова добро, колкото и при "обикновената" колекция - силен аромат, грижовна формула без пресушаващ ефект и мека пяна. Като заговорих за пяна, тук наистина си личи разликата...

Тъй като ползвам гъбка, мога да направя сравнение между необходимото ми количество от обикновените душ гелове и от концентрирания. От концентрирания ми трябва двойно по-малко за постигане на оптимално количество пяна. За по-икономичното дозиране спомага и самата дюза на бутилчицата, като съвсем леко стисване ви стига. Зависи и колко душ гел изразходвате по принцип, аз лично не пестя изобщо. И от тази гледна точка не мога да гарантирам, че със 100мл ще имате толкова ползвания, колкото с 400мл - но поне колкото 200-250мл със сигурност. А ако не прекалявате с пяната при къпане, е напълно вероятно да постигнете и изравняване на броя ползвания между опаковките от 100мл и 400мл. :)

Рамо до рамо с опаковката от 200мл
Имайки предвид гореописаното, може би основният плюс на концентрираната формула е подобрения екологичен отпечатък. Също така, това е перфектен продукт за пътуване/малки бани, тъй като е компактен като размер и е подсигурен откъм протичане и омазване.

От гледна точка на аромати, може би концентрираната формула е една идея по-силна - аз тествах бурбонската ванилия, която е страхотна. Огромен фен съм на серията Les Plaisirs Nature и почти всички аромати са пробвани под една или друга форма, но ванилията си остава класика. За сравнение получих и супер свежия душ гел с аромат на манго и мащерка, но той е от по-нетрадиционните аромати (разбирайте, от тези в комбинация с подправки) - супер сполучлив е за лятото.


Освен бурбонска ванилия, в концентрирана версия се предлагат още манго + кориандър и маслина + петигрен. Предполагам, ще пуснат и останалите в някакъв момент (или поне така се надявам). Ще се радвам да споделите кой е вашият фаворит от серията!

* Продуктите са ми изпратени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!