Wednesday 13 July 2016

Yay! The Happy Planner 2016-2017

От седмица и нещо вече съм с нов оранайзер, а именно - тазгодишното издание на The Happy Planner! Можете да видите миналогодишното ревю тук, като днес няма да изпадам в подробности, а само ще отбележа някои разлики и защо избрах отново този формат за служебните си задължения...


The Happy Planner се предлага в доста разновидности, като както кориците, така и вътрешните страници са с различен дизайн. Тази година заложих на Hello Life - изчистена бяла корица със златни точки и златни дискове. Основната разлика за "сезон" 2016-2017 е наличието на доста елементи със златно фолио, както и това, че всички седмични секции са с оцветени уикенди, а разделителите между трите секции за всеки ден също са оцветени. Много се радвам за първото, но ако трябва да съм честна, цветните петна ми идват малко в повече, тъй като обичам да си украсявам сама страниците. Така трябва малко или много да се съобразявам с подадения цвят (при Hello Life всеки месец уикендите са в различни пастелни тонове).

Останалата декорация в органайзера обаче ми допада доста - шрифтове, цветови комбинации, разделители между месеците... Всичко е някак свежо и спокойно, доста ненатрапчиво. :) Още едно ново допълнение е наличието на две страници с годишни календари за 2016-2017 в началото. Тук е моментът да кажа, че The Happy Planner съдържа 18 месеца, от юли до декември. Така че аз губя половин година от стария органайзер, за да се наместя в новия... Не съжалявам, честно казано. Дисковата система на марката така или иначе позволява да извадите и сложите обратно колкото месеца искате да носите със себе си. :)


Качеството на хартията е същото, което ще рече - перфектно. Понася всякакви издевателства с тънкописци, лепило, печати и прочие. Корицата се оказва слабо място, съдейки по опита си досега, тъй като в чантата ми ръбчетата на старата се посмачкаха. Затова и съм си взела няколко резервни корици, за да сменя, ако се наложи. Донякъде реших проблема с еластични ленти, които държат планъра затворен, но това не е дългосрочно решение.







Сами ще видите какво ново и какво старо в органайзъра по снимките, а аз ще се впусна в размишления защо отново избирам The Happy Planner. На първо място, като формат той ми е достатъчен за дневните задачи - ползвам най-вече горната секция за всеки ден, а долните оставям за заигравка с декорация и неизменните лепящи листчета. Това не може да се случи с далеч по-удобния по размер Color Crush Personal, в който едва си побирам домашните задължения. На второ място, свикнах доста с вертикалното планиране. Истината е, че имам още два големи органайзъра с хоризонтални страници, но не смятам, че ще са ми толкова удобни. Все някога ще ги пробвам, де, може и да се изненадам. На трето място - обожавам начина, по който MAMBI мислят за всичко! Линията аксесоари към Happy Planner-ите се обогатява непрекъснато с нови прекрасни нещица. :)


Та, като изключим проблема с пренасянето на обемистия органайзер в чантата, The Happy Planner си остава любимият ми начин за планиране на ежедневните задължения. Зарибих доста хора около себе си, а ако и вие се замисляте - регистрацията в Blitsy през този линк ви носи 10$ подарък при първа поръчка. :) Аз лично вече взимам всичко Happy Planner-ско от там, защото намаленията им са чудесни и избиват доставката от US. А и поръчките ми от тях никога не са отивали на митница!

Споделете ми как организирате ежедневието си и дали креативното планиране (както му викат американките) ви е на сърце!

3 comments:

  1. Страхотен е!
    Аз съм на ниво супер начинаещи и се опитвам да си подредя всички задачи в една тетрадка и си играя да оцветявам с маркер. По - добре е от нищо, а и всеки трябва да започне от някъде. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще си planner addict, докато се усетиш! :D

      Delete

Thank you for your comment!