Sunday 10 July 2016

Tag: My Beauty Sins

Привет!

Преди няколко седмици Beautiful Sin ме замеси в един интересен таг, който обикаля блог пространството напоследък. Реших и аз да вляза в козметичната изповедалня и да се изчервя няколко пъти... Вижте защо!


1. Не се грижа подобаващо за маникюра си. Редовно забравям да го оформям, рядко стигам до лакиране, а кожичките ми са оставени на самотек в повечето време... Не знам дали е защото нямам навик или защото хич не обичам белещия се на втория ден лак, но това е най-пренебрегваната част от визията ми.

2. На второ място е косата - подстригвам се доста рядко и са ми правили прическа точно два пъти в живота. През останалото време има три варианта: пусната, на странична опашка или странична плитка. Не ми нито приятно, нито ми харесва кой знае колко ефектът от това да стоя с четка и сешоар пред огледалото (за преса или маша и дума не може да става). Да не говорим, че косата ми не се поддава много на оформяне. Компенсирам този "грях" с по-сериозна грижа, обаче - обичам косата ми да е здрава. :)

3. Чопля си пъпчиците. Не мога да не го правя. Предполагам ме разбирате. :D

4. Забравям слънцезащитата на тялото, когато съм в града. От вкъщи на работа и от работа вкъщи е схема, която не изисква цялостно поливане с SPF, но понякога времето на слънце се оказва повече от 10 минути и разликата на топ/тениска/сандали ми е в кърпа вързана. Полагам усилия във всяка чанта да имам слънцезащита, именно за такива случаи. За лицето съм доста по-стриктна, но и там се случва да пропускам, най-вече зимата. Много харесвам компактните оцветени слънцезащитни продукти за подновяване на грижата през деня. :)

5. Дъвча си устните. Понякога имам много сериозни проблеми с напукването и от тези моменти ми е останал навика да си гриза нон-стоп устните, докарвайки ги до интересни състояния.

6. Нямам навика да си подновявам червилото. Сериозно - изобщо не ми се занимава, балсамът е тоооолкова по-лесен за нанасяне в офисни условия...

Е, признах тук-онуй. :) Може би има и още, просто не се сещам. Да си кажа честно, някои от тези неща не са "лоши", просто аз съм си ги определила за такива. 1 и 2 по-скоро смятам за грях, защото се водя бюти блогър, а пък бюти блогърите трябвало да са винаги с перфектен маникюр и прическа. Шегичка, не го вярвам. :D Като заговорих за това, брои ли се, че напоследък често излизам за работа само по коректор, спирала и червило?

Ваш ред - какво смятате за козметичен грях? Няма да тагвам никой конкретно, но ще се радвам да споделите мислите си!


2 comments:

  1. Благодаря, че се включи :)) Аз дотолкова съм свикнала с твоят номер 5, че вече не ми правят впечатление изчоплените устни и забравих да ги включа.

    ReplyDelete
  2. Все едно чета себе си...

    ReplyDelete

Thank you for your comment!