Saturday 30 July 2016

Happy Feet with Footprim by Lavena

Грижата за стъпалата е неизменна част от живота ми почти откакто се помня, а с годините усещам, че имам нужда от все по-омекотяващи и подхранващи формули. В последния месец и половина в тази насока тествам Footprim - бранд на българския производител Lavena, който предлага цялостна грижа за щастливи крачета!


Footprim съдържа общо пет продукта, всеки от които таргетиран към специфичен проблем.

Soft Moisturizing Foot Cream e хидратиращ крем с екстракт от чаено дърво, натурален пчелен восък и глицерин. Формулата му е сравнително водниста, попива много лесно в кожата и не оставя почти никакъв филм. Чаеното дърво се грижи с антибактериалните си свойства против неприятни миризми. Ако кожата ви е много много суха, със сигурност няма да ви спести проблемите, но за ежедневна грижа за "нормални" стъпала е чудесен. :)

Cracked Heels Repair Cream е крем за напукани пети с екстракт от лайка и 25% уреа. За последната съставка имам чудесно мнение - тя е може би единствената, която успява да се погрижи за сухите ми крайници през зимата. Формулата е по-гъста, успокоява много бързо и оставя лек филм, който предпазва кожата. Петите ми не са напукани, но в дните, в които издевателствам върху крачетата си с неудобни сандали, това е спасението.


Callus Intensive Cream е интензивен крем против мазоли - тежката артилерия в серията. Съдържа екстракт от чаено дърво за противовъзпалителен ефект и салицилова киселина за обновяване на епидермиса. Този крем също е по-гъст и оставя филм, доста по-осезаем при това. Крачетата ми имат свойството да натрупват кожа около ноктите (gross, I know) и затова пилата играе често, а такива кремове са част от рутината поне два веднъж-два пъти седмично за поддържане на ситуацията под контрол. Бих казала, че се справят чудесно със задачата. :)


За мен и трите крема имат сходен аромат, нещо като малко чаено дърво, малко мента, малко бонбони. Харесва ми. :)

Cooling Foot & Legs Gel е изключително приятен за употреба охлаждащ гел. Съдържащите се масла от мента и лавандула успокояват кожата, а охлаждащият ефект е мнооого приятен при отекли от ходене крака. Гелът е лек и попива бързо без следа, като в съчетание с повдигане на краката на високо помага за успокояването на отоците и връщане на комфорта. Ароматът на мента също действа освежаващо!


Накрая е спреят за крака Fresh Foot Spray 2 in 1 - дезодорира и освежава с екстракт от чаено дърво и Odour Neutra Formula. Приятен гъдел за след като смъкна сандалите, но и добро другарче, ако обувам затворени обувки. Отново добре познатото чаено дърво се грижи изпотяването да е под контрол и да не създава проблеми.

Footprim се оказа чудесна серия - без забележки. Продуктите са в стилни синьо-зелени опаковки, удобни са за употреба и са подходящи за диабетици и хора с нарушено кръвообращение. За крайно проблемни ситуации няма да ви спасят, но за всекидневна грижа са повече от достатъчни. В интерес на истината, откакто ги ползвам, намесата с пила или пемза е доста по-рядка. :)


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!