Thursday 7 July 2016

The Smooth Diaries: Wilkinson-Sword

Привет!

Миналата седмица приключи играта съвместно с Wilkinson-Sword,  а тази реших да ви представя няколко техни продукта накратко. Предполагам, няма жена, която да не минава през бръсначката от време на време, така че се надявам постът да ви е полезен!


Започвам с най-обикновените "еднодневки" Wilkinson Extra 2 Sun, които се предлагат в опаковка от пет броя. Симпатичните жълти самобръсначки имат гумирана дръжка, удобна малка глава, с която се достига навсякъде, и специален механизъм между двете остриета за лесно отстраняване на обръснатите косъмчета. Не бих казала, че са нещо особено - овлажняващата лентичка е доста малка и не усещам да действа изобщо, а да не говорим за няколкото клъцвания. Не бих взела точно този вид, но ако пътувам някъде и не ми се носи друга самобръсначка, са вариант.


Wilkinson Xtreme 3 Beauty за сметка на това ми е фаворит от появата си на българския пазар. Изключително удобна гумирана дръжка, овлажняващата лентичка е доста по-ефективна, трите остриета са разположени под перфектен ъгъл, а и като цяло самата глава се нагажда към ъгъла на бръснене доста успешно без сериозна опасност от порязване. Предпочитам този вид пред всичко друго на подобна цена и посягам редовно към Xtreme 3 Beauty. Друг бонус е и възможността да се ползва повече от веднъж, което я прави по-добра инвестиция.


За накрая оставих "чудовището" Wilkinson Intuition - изключително интересна система, която съчетава сапун за бръснене със самата самобръсначка. Главата с 4 остриета и лубрикираща лентичка с алое вера е обгърната от калъпче хипоалергенен неароматизиран сапун, което се разпенва при самото бръснене. За целта и кожата, и самобръсначката трябва да са обилно намокрени. Гумираната дръжка е много стабилна и приляга удобно в ръката.


Ако се чудите за ефекта - трябваше ми един път, в който да свикна, но сега съм определено на "ти" с Intuition. :) По принцип ползвам обикновен душ гел, разпенен върху гъбка, вместо пяна/гел за бръснене, но тази самобръсначка ми спестява тази стъпка без забележка. Усещането е все едно не прокарвам самобръсначка по кожата си изобщо. Напомня на Gilette Venus SPA донякъде. Единственият недостатък е, че не бръсне идеално близо до кожата всеки път и някои местенца трябва да бъдат минати два пъти. Комплектът включва една глава със сапун (стига за около 4-5 пълни бръснения), поставка с вакуумна лепка за стена и капаче с отвори. Окачена по този начин на стената самобръсначката изсъхва доста бързо, а сапунчето не се разкашква изобщо. Цената на самата система, както и цената на кутийка с 3 резервни глави, е около 18 лева, което не е много budget-friendly, но за продукт 3-в-1, който е толкова добре обмислен, е напълно ок. Радвам се, че пробвах Intuition и бих я препоръчала със сигурност!



Ще се радвам да ми споделите какво ви харесва в дадена самобръсначка и дали сте пробвали Wilkinson-Sword като марка. Не забравяйте и за играта "Наточени за флирт", която продължава!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

4 comments:

  1. Здравейте, преди време пробвах Intuition и определено не съм доволна. Търсех по-бюджетен заместител на Gillette Venus, но определено тази ссмобръсначка не е вариант. Едро разположени ножчета, главата не приляга удобно по повърхността, която се бръсне, твърде едра е като обем, порязвания многократно, въобще - НЕ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съгласна съм, че главата е доста по-голяма от тази на Venus, но при мен няма проблем с прилягането или порязания (за разлика от еднодневките). Може би единственото място, на което не ми приляга добре, е точно линията под коляното, но там като цяло се усеща повече костта. :)

      Delete
  2. Жилет ми е фаворит. С Уилкинсон все се режа, а откакто минах на лазерна епилация, бръснача ми е пръв приятел

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм с фотоепилатор за домашна употреба и зоните, които третирам с него, от година и нещо не са виждали друго освен бръснач. :) Жалко, че не се разбираш с Wilkinson, за мен Intuition е малко по-бюджетен, а също толкова ефективен метод като Venus SPA вариант, а Xtreme 3 ми е далеч по-приятна от подобните на Gilette. Все пак, въпрос на лично усещане е.

      P.S. Сега съм хвърлила око на онова малко чудо за път на Gilette в кутийката, определено ми е любопитно. :)

      Delete

Thank you for your comment!