Saturday 28 April 2018

Instagrammable Skincare

Не знам дали сте забелязали, но в Instagram се вихри едно течение, което издига в култ редица марки грижа за кожата и ги претворява в красиви снимки. Само един поглед върху хаштага #skincaretalk ще ви даде обща представа за естетиката, за която говоря. Аз се запалих много по профилите, които публикуват такива снимки и затова реших да споделя с вас няколко, както и моите фаворите сред продуктите, които те споделят, от гледна точка на визия.

Натъртвам на последното поради две причини: 1/ тези продукти са неоправдано скъпи, според мен (хипстърска му работа) и 2/ не се предлагат у нас. В този ред на мисли, има много марки от родния пазар, които се вписват в тренда - както ще забележите и по снимките. That being said, ето моите любими чуждестранни "топмодели" от Instagram:


Марките от колажа са: Herbivore Botanicals, Nektar Botanicals, Summer Fridays, Gisou, Ouai, Isle of Paradise, lilah b., Glow Recipe, Kjaer Weis, Mokoto, Fresh, Krave Beauty

По всяка вероятност в почти всички опаковки ме привлича визуално простотата и чистотата на формите. Преди няколко години се кълнях в кича на корейската козметика (и още го обичам!), но явно виждането ми се променя. Или е просто настроение. Не вярвам някога да оправдая даването на 74 евро за масло за коса, но поне мога да се насладя на това движение в Instagram с чисто сърце.

Ето и няколко от любимите ми акаунти, ако ви запалих:


Както виждате, всеки си има собствен стил и цветова гама, всеки си има любими марки... Но самите профили са доста подобни като съдържание. Това обаче не пречи да им се наслаждавам така, както аптекар се наслаждава на току-що подредената поличка с шишенца. :)

Ще се радвам да споделите какво мислите за този инста тренд и дали имате любими акаунти!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!