Tuesday 10 April 2018

Alverde Wild Rose Face Oil & Cellulite Body Oil

Трудно ми е да кажа кога се зарибих толкова по маслата, но е факт, че се случи през последната половин година. Кожата на тялото ми (особено краката) винаги е била по-суха и винаги е харесвала екстра грижата, която само едно масло може да ѝ достави. А кожата на лицето ми си е все още смесена към мазна, но дехидратацията е все по-голям проблем. Който аз не уважавам много и все повече я тормозя с киселини. Може би и затова напоследък маслата за лице ми се отразяват благотворно и някак не ме дразни дори и да оставят лек филм. Днешното ревю ще е посветено на два продукта на Alverde, които трайно се настаниха на тоалетката ми и подозирам, че ще бъдат купувани отново...


Започвам с маслото за лице с дива роза. Основата му се състои от масла от жожоба, бадем и праскова - добра комбинация за омекотяване и подхранване. Самото масло от дива роза е известно с анти-ейдж свойствата си и затова самият продукт се води именно в тази група.

Alverde Wild Rose Face Oil се помещава в сладко малко шишенце с пипета и струваше смешните 8-9лв за 15мл. Казвам смешни, защото на пазара ни има масла с по-кофти състав и много по-високи цени. Текстурата е лека, нанасянето ѝ е изключително приятно заради ненатрапчивия розов аромат. В зависимост от количеството и времето масаж маслото може да попие напълно, но може и да остави лек филм върху кожата. Аз го ползвам главно вечер и затова мога да си позволя да нанеса една-две капки повече, просто усещането при употреба е мноооого релаксиращо!


Alverde Cellulite Body Oil също не ме разочарова. Това е продукт за тяло с масла от лимон и розмарин в основа от соево масло. Предлага се отново на чудесна цена (десетина лева за 100мл), в удобен стъклен флакон с помпичка. Мисля, че този тип опаковка е оптималният вариант за масло, тъй като със спрейовете имам два проблема - трудно е да пръскаш, ако ръцете ти са дори и малко мазни, а и спреят неизменно отива по под/чаршафи и цапа.

Първото, което усещате, е невероятно ободряващия аромат на лимони с лека подправъчна нотка. Обожавам този аромат, въпреки че е доста силен. Маслото е сравнително тежко в сравнение с други, които съм ползвала, и оставя осезаем филм по кожат (не е "сухо" като Nuxe, например). Но това не ме притеснява, тъй като взех точно този продукт с цел масаж - и е перфектно за целта ми. Ползвам го с вендузите, с които все още си масажирам крачетата веднъж седмично. По този начин кожата става супер мека и се надявам така да продължа да поддържам еластичността от процедурите Venus Freeze.


Както казах, със сигурност ще взема тези две масла отново. За цената си са вълшебни! Пробвалили сте ги и бихте ли могли да ми препоръчате подобни?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!