Monday 16 April 2018

Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream Palette

Знаех, че я искам, още от първите sneak peeks. Трудно оправдавам парите за high-end козметика, но Urban Decay някак все минават между капките, явно са ми слабост... За щастие, в случая не ми се наложи да оправдавам разходи, защото имах рожден ден през февруари и половинката ми ме зарадва именно с Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream - така мечтаната шарена палитра сенки!


Поради безумния съпорт на UD дълго време не пипнах палитрата, тъй като исках отговор какви са балончетата в зеления нюанс. Такъв не получих - след неколкократно "препращане" на въпроса ми от официалния сайт на местно ниво, получих най-сетне отговор от БГ екипа, който беше от no-reply имейл и нямаше как да продължа кореспонденцията... Facepalm е меко казано. Междувременно се свързах с FeelUnique, откъдето взех палитрата, и те в рамките на 48 часа вече ми бяха изпратили нова. Новата обаче имаше същия дефект! Явно е проблем в цялата им партида. Както и да е, разбра се чий customer service струва, а аз нямам против да имам две палитри, тъй като искам да се омажа до ушите с тях...

Реших просто да рискувам. Което беше правилното решение!

Kaleidoscope Dream съдържа 10 нюанса, вдъхновени и подбрани от инфлуенсърката Kristen Leanne. Не я знаех преди това, няма и да я знам след това, честно казано. Но селекцията ѝ е убийствена. Определено не е за всеки, определено не е за срамежливите с грима. Но ако сте смели и приемате грима за забавление - това е вашата палитра. Изборът може да изглежда хаотичен като подредбата, но с тези нюанси можете да направите супер интересни комбинации. А можете и да ги носите поотделно, пак са мега красиви.

Ще направя разбивка на нюансите един по един, но общото ми мнение е, че това са най-добрите сенки на UD, които съм пробвала. Трета поред ми е тази палитра, пробвала съм и единичните, но такъв пигмент и мека формула не съм срещала май (поне по спомен).

Всички нюанси са много пигментирани, мазнички, нанасят се и се преливат без усилие. При някои има малко разпрашаване, ако се нанасят с по-пухкава четка (не го очаквах и при първото нанасяне на сините трябваше да си правя основата на лицето наново). Като изключим това, има само един нюанс, с който не се разбирам много добре. Иначе съм безкрайно доволна от качеството!

Ето и разбивка на цветовете поотделно!

Spitfire: Цикламено със синкав оттенък, който е видим при раздвижване на клепача. Супер мазно, с едно минаване покритието е плътно.


Stay Gold: Наситено жълто злато със силен блясък, също с много мека формула.

Tajin: Това е слабият нюанс в палитрата. Нюансът е матово оранжево, даже бие към червеното. За съжаление му трябва малко повече работа, за да се нанесе равномерно, тъй като формулата му е по-суха.


LCW: Идеалният летен нюанс - pool blue (басейно синьо?!). Много мек, много наситен, със силен студен блясък. Това е може би най-мекият от всички нюанси и е просто разкош за нанасяне.

TRM: Сапфирено синьо, отново мазничко и много силно пигментирано.


Leo/Brixton: Тези два нюанса са в едно деление и са така наречените shifters - нанасят се над другите нюанси, за да ги променят. Leo е леден блясък, докато Brixton бие към розовото. В момента тези нюанси явно са доста популярни и ги има дори в отделни палитри. Самостоятелно не са нещо особено, освен ако не сте на силна светлина и не се движите. Тогава се разкрива истинската им красота.


Lime Time: Нюансът със странните мехурчета. Красиво ярко зелено с жълтеникав подтон. Супер наситен отново, нанася се и се прелива безпроблемно.

13th Floor: Най-черното черно, което съм виждала в сенки за очи. Супер матово, супер пигментирано, направо убиец. Именно върху този нюанс Leo и Brixton изглеждат най-интересно (има ги на снимката долу).

DYE: Величествен пурпур, който не отстъпва по качество на останалите блестящи нюанси. Много ми харесва комбинацията му със Spitfire.


Corona: Това беше първият нюанс, който грабна вниманието ми. Изключително красиво розово злато (поради липса на по-добро сравнение). Невероятно красиво е върху клепача, въпреки че е малко по-gritty от останалите. Може би блестящите частички са малко по-големи.


Ето и swatch-ове, БЕЗ основа са:


Опаковката не е нещо особено, UD са правили и по-хубави. Направена е от здрав картон, затваря се с магнити и има голямо огледало от вътрешната страна. Дизайнът на цялата колекция явно е правен в сътрудничество с инфлуенсърката и включва лилаво (като разтопен метал) отвън и сиво на медузи отвътре. Буквите, с които е изписано името на капака, са холограмни и са доста красиви.


Четох, че някои хора се дразнят на разположението на сенките в палитрата, но на мен ми допада. Да, не е оптимално използване на пространството, но за колко по-хаотични палитри се сещате? :) Така и не разбрах каква е играта с надписа Stay Gold на огледалото (което не е издрано, просто съм забравила да махна защитното фолио).


Външната опаковка е полупрозрачна и пластмасова, така че не може да очаквате много употреба за пренасяне от нея (счупва се по ръбчетата). На гърба ѝ има описание на нюансите, както и кратко инфо за колаборацията.


В палитрата има и двустранна четка с мек косъм, която за моя изненада е чудесна. Единият край е за прецизно нанасяне - което помага много за още по-лесно постигане на наситеност, а другият край е за смесване. Като никога четка от палитра ще се ползва!


Мисля, че си личи колко съм влюбена в този шедьовър. Може да чукнах трийсетте, но лудостта ми по ярките нюанси не стихва, а само се засилва. Видях, че са пуснали бройки в Sephora - пробвайте сами и се опитайте да устоите. Ако харесвате такива нюанси, ви гарантирам, че няма да успеете!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!